Konyha

Egy hét Champagne bűvöletében

Húsvét hétfőn egy igazi frissítő újdonság veszi kezdetét, a borimádók legnagyobb örömére. Az italvilág Ferrarija, a champagne mutatkozik be többféle formában .

Champagne mint borvidék Észak-Franciaország keleti részén helyezkedik el, itt a legkiválóbbak az adottságok a pezsgőkészítéshez, hagyományai, minősége vitán felüli. Tény: ez volt az első borvidék a világon, amely pezsgőt állított elő, itt forradalmasították a buborékokkal teli borkészítést, így pedig az sem véletlen, hogy maga a „champagne” szó sok helyen a pezsgő szinonimájává vált.

Április 22-28. között minden a champagne körül forog a Winelovers és Borkollégium csapatánál.

champagne1

Foto: winelovers

A champagne hetében szuper-prémium Winelovers-kóstolón vehetsz részt, emellett kedvezményes champagne-vásárlási lehetőséget is biztosítanak, illetve ha többet szeretnél tudni erről a neves italról, a Borkollégium vadonatúj, 8 alkalmas, 32 órás mester-szintű champagne tanfolyamára is kedvezőbb árakon iratkozhatsz be.

Összesen 46 champagne kóstolására lesz lehetőség az ötcsillagos InterContinental Budapestben április 25-én, ezt tovább fokozzák másnap a különleges champagne vacsorán, melyen 6 mesterfogás és 7 évjáratos champagne találkozása valósul meg, a mennyei fogásokat Gullner Gergő, az InterContinental Budapest séfje álmodta meg, kifejezetten a pezsgősorral harmóniában.

champagne2

Foto: winelovers