Stílus

A háromszögek és a fekete-fehér bűvöletében

A szögek inspirálták Alexandra Vajda idei, tavaszi-nyári kollekcióját. A divattervező három éve hozta létre a márkát és ez volt a hetedik bemutatója. Most meglepetéssel is készült.

Az idei év különleges a tervező számára. Ő maga „krisztusi korba” lépett, eközben a brand három éves lett. A hármas számok misztikumát szerette volna kihasználni a magyar tervező, így azzal tette emlékezetessé a legújabb kollekcióját, hogy saját maga is bemutatta a ruháit. Alexandráról a családja azt mondja: „magassarkúval és Vogue magazinnal a kezében jött a világra”, és ezt tervező sem cáfolja.

Alexandra Vajda saját maga mutatta be a ruháit Fotó: Nerpel Nikoletta

Alexandra Vajda saját maga mutatta be a ruháit
Fotó: Nerpel Nikoletta

Úgy tartja, hogy az Alexandra Vajda stílus azoknak a 30-40 éves nőknek készül, akik határozottan tudják, hogy mit akarnak. Akik tisztában vannak a belülről fakadó szépségükkel, és ezt időtlen eleganciájával szeretnék kiegészíteni. Éppen ezért a kollekciójának megalkotásakor tudatosan a fekete-fehér, örökké klasszikus színkontrasztban gondolkodik. Bár az elmúlt három évben megjelentek a színek – türkiz, zöld, lila – és a virágminták is, most mégis visszatért a kedvenceihez a feketéhez és a fehérhez.

Alexandra Vajda divat

Fotó: Nerpel Nikoletta

„Ezt a két színt soha nem adnám fel, mert letisztult, és bármikor elegánssá teszi az öltözködést. A fekete-fehér kombináció harmóniáját éppen a két ellentétes szín adja meg. Amennyire végletes, annyira kifinomult is egyben” – véli a tervező, akinek fő inspirációja Coco Chanel munkássága.
Az elegancia és a rafinéria mostani ruháiból sem hiányzik. A fekete-fehér nadrágkosztüm kombinációkat a gallér szabása teszi különlegessé, de egy egyszerűnek tűnő fehér szoknya is sejtelmes lesz a merész felslicceléstől. Megjelent a farmer, és az idén népszerű állatmotívumok is, ám nem a megszokott barna-fekete színben, hanem egy izgalmas kék változatban. A kollekció különlegessége egy fekete, asszimmetrikus csipkeruha, amely királynői stílust jelent minden nő számára.

Fotó: Nerpel Nikoletta

Fotó: Nerpel Nikoletta

Az anyagokat tekintve a csipke, szövet és selyem az uralkodó, könnyed esésük azt sugallja, hogy bárki, bárhol viselheti, és jól fogja magát benne érezni.