Konyha

Nő lett az év séfje hazánkban

Megtartották a magyarországi gasztronómia és vendéglátás egyik legrangosabb ünnepét, ahol több hölgyet is jutalmaztak.

Több, mint negyedévszázada rendezik meg Best of Budapest & Hungary Díjátadó Gálaestet, amit 2019-ben április 6-án, a MOM Sport Rendezvényközpontban tartottak. Ezen az eseményen az előző év legkiemelkedőbb magyarországi éttermeseit, szállodásait, és különféle szolgáltatóit díjazzák.

A hazai gasztronómiában és vendéglátásban tevékenykedő hölgyek nagyon jól szerepeltek, hiszen:
AZ ÉV VIDÉKI SZÁLLODÁSA: Molnár-Mersitz Ágnes lett, aki a leírhatatlanul szép Őrségben, Magyarszombatfán vezeti a Kosbor Panziót.
AZ ÉV VIDÉKI ÉTTERMESEI: Marjai Flóra és Kvasznicza Ferenc házaspár lett, akik az őriszentpéteri Pajta bisztrót irányítják.
AZ ÉV SÉFJE: az a Palágyi Eszter lett, aki idén képes volt megtartani a Costes Michelen-csillagát.

A díjak még a kiosztásuk előtt. Fotó: www.bestofbudapest.com

A díjak még a kiosztásuk előtt (Fotó: www.bestofbudapest.com)

De ezzel nincs vége a hölgysikereknek, ugyanis AZ ÉV CUKRÁSZA elismerést pedig Szalai Dórának ítélték oda, aki a főváros első macaronozóját nyitotta meg, a Chez Dodo-t még 2014-ben, ahol minden desszertet ő maga álmodik meg és készít el.
AZ ÉV GASZTROBORÁSZA elismerés ezúttal Debreczeni Mónika kiváltsága lett, aki a Vylyan Pincészet vezetője, tulajdonosa, mely munkakört hosszú évek óta sikeresen végez.