Kultúra

Készül a Pesti balhé

Tizenöt év után újra együtt a hatfős gyerekkori banda, akikből mára útjukat kereső, vagy épp elvesztő harmincasok lettek. Ez a Pesti balhé alaptörténete, melynek forgatása a napokban elkezdődött.

A Magyar Nemzeti Filmalap támogatással készülő Pesti balhé humoros, akciódús, látványban is újat mutató filmnek ígérkezik. A szereplők: Marcell, a világhírű, ám boldogtalan építész. Vinsz, a csapnivaló festőművész, Alexa, az örök tinilány, Guszti, a túl óvatos állatorvos, Jet, az utánozhatatlan életművész és Adrián, a nyugdíjasklubok szabadúszó Hamletje. A gyerekkori banda viszontlátása végzetes balesettel ér tragikus véget, de a váratlan haláleset végül inkább összerántja a széteső társaságot. Együtt határozzák el, hogy valóra váltják barátjuk nagy álmát: belopják összetéveszthetetlenül egyedi képét a férfi neves műkereskedő apjának az egész Budapestet izgalomban tartó képaukciójára. És ezzel kezdetét veszi egy őrült kaland…

A Pesti balhé plakátja

A Pesti balhé plakátja

A film főszereplőjét a tavalyi közönségsiker, a BUÉK után ismét vígjátékban bizonyító Mészáros Béla (Marcell) alakítja. De izgalmas szerep jut Petrik Andreának, Szabó Simonnak, Elek Ferencnek, Inotay Ákosnak és Jászberényi Gábornak is. Kisebb szerepekben pedig olyan színész nagyágyúk állnak a kamerák elé, mint Hegedűs D. Géza, vagy Reviczky Gábor.

Elkezdődött a forgatás Fotó: Glódi Balázs/Pesti balhé

Elkezdődött a forgatás
Fotó: Glódi Balázs/Pesti balhé

A forgatás áprilisban, májusban és júniusban, Budapest számos emblematikus, illetve a főváros kevésbé ismert arcát megmutató helyszínén fog zajlani, több szakaszban. A felvételeket szorosan követik a kicsit több mint fél évig tartó utómunkálatok, amelyek befejeztével várhatóan 2020 elején kerül a mozikba Lóth Balázs rendező munkája.