Te + Én

Ezért félsz a párkapcsolattól

Hosszas egyedüllét után már minden idegszáladdal arra koncentrálsz, hogy párt találj, de amikor megérkezik, elkezdesz rettegni. Mi lehet a baj, és lehet-e ezen változtatni?

Lehet! A szorongásokról, az intimitástól való félelmet te magad teremted meg. Amíg ez jelen van, nem tudod elérni a tartós boldogságot, ezért fontos, hogy gyorsan felismerd, és segíts magadon. Az intimitástól tartó emberek nehezen nyílnak meg, nem szívesen beszélnek magukról, és a legbelsőbb érzéseikről. De a tested sok mindenre figyelmeztet. Ha valaki olyan mellett leszel feszült, aki egyébként érdekel, sőt többet is éreznél iránta, akkor próbáld magad tudatosan ellazítani. Tedd fel a kérdés, hogy mitől kell félned? Mit veszíthetsz? Ha megvan a válasz, vegyél mély lélegzeteket, és csak legyél őszinte. Akár, ha kérdezel, akár ha ő kérdez. Nincs miért megjátszani magad, az őszinteség viszont felold, és ellazít.

Fotó: iStock.com/sakkmesterke

Fotó: iStock.com/sakkmesterke

Mindig tudatosítsd magadba, hogy mit szeretnél attól az embertől, abban az adott helyzetben. Nem kell, hogy már az első randin az esküvőtöket képzeld el, és azon sem kell aggódnod, hogy mi van, ha nem jó agy ágyba. Idővel úgyis megtudod, addig meg miért ne élvezhetnéd a pillanatot.

Szerelmesnek lenni az egyik legjobb, de egyben legrémisztőbb dolog is a világon. Abban a pillanatban, hogy megszeretsz valakit sebezhetővé válsz. Elkezdesz ragaszkodni, birtokolni akarod és rettegsz a végétől. Ne így közelítsd meg. Most ott van, és mindaddig ott is lesz, amíg te így akarod. Ne futamodj meg azoktól a helyzetektől, amelyek kényelmetlenek vagy szokatlanok. Adj időt, hogy kiforrja magát a dolog, és kialakuljon a kölcsönös bizalom. De a legfontosabb, hogy legyél türelmes magaddal, és ne sietess semmit. Ha kell, értesd meg vele, hogy neked más a tempód, és inkább beszéld meg vele, mintsem taktikázz.