Otthon

Bármit felújíthatsz rekordidő alatt

17 lelkes ember 150 m2 konyhát, fürdőszobát, csempét, falvédőt és bútorokat újít fel egy rekordért.

Nem mindennapi feladatra vállalkozik Zsámboki Judit: a négygyermekes anyuka 24 órás rekord keretében szeretné megmutatni a világnak, hogy a régi dolgokat nem kell lecserélni, ha már nem tetszenek, vagy meguntuk őket. Rövid idő alatt akár egy lakást is teljesen meg lehet újítani úgy, hogy új köntösbe öltöztetjük a berendezési tárgyakat. Csupán öntapadós fóliára, kreativitásra, némi ügyességre és persze lelkes segítőkre van szükség.

01_frd

Zsámboki Judit úgy döntött, hogy nem fogadja el azt, amit a világ sugall: ha valami nem tetszik vagy nem pont úgy funkcionál, ahogy szeretnéd, akkor dobd el, és vegyél másikat.

02_frd

„Ez a felfogás sajnos nagyon jellemző manapság, azt tapasztalom, hogy éppúgy a bennünket körülvevő tárgyakat, mint ahogy az emberi kapcsolatokat sem becsüljük meg igazán. Ezért szeretném megmutatni, hogy kis odafigyeléssel, kreativitással nagyon sok mindet ki lehet hozni azokból a bútorokból, amelyek már nem tetszenek. Egy kollégám javaslata alapján találtam ki azt a rekordkísérletet, amit 2019. április 10-11. között valósítunk meg. Három, egyenként kb. 50 négyzetméteres lakást fogunk öntapadós fóliákkal felújítani; új külsőt kapnak a konyhák, a fürdőszobák, a csempék, falvédők és a bútorok. Rájuk sem lehet majd ismerni! Ezzel felhívjuk a figyelmet, hogy milyen egyszerűen teremthetünk összhangot az otthonunkban, ráadásul szakember segítsége nélkül” – avat be a részletekbe Zsámboki Judit, azaz Fóliás Juci.

03_frd

A négygyermekes anyuka komoly közösséget hozott létre, több mint 50 000-en követik és osztják meg egymással élményeiket, tapasztalataikat a bútorok és lakóterek megújítása kapcsán. Közülük került ki az a 17 fős csapat, amely a rekord megvalósításában Judit segítségére lesz. Hetek óta lelkesen készülnek, többször felmérték a felújítandó lakásokat, kiszabták a felhasználandó öntapadós fóliákat, és már alig várják, hogy 24 óra alatt újjá varázsolhassák a rendelkezésükre bocsátott lakótereket. Ezt követően pedig rögtön egy másik rekordra készülnek; májusban több iskolát szeretnének megszépíteni.