Szerelem

Ezért szeretkezz edzés után

Sokan edzés után mozdulni sem bírnak, és a levegő után is csak kapkodnak, pedig kutatások szerint egy intenzívebb testmozgás után élvezetesebb lehet a szex, mint azt valaha gondoltuk.

Mindezért, elsősorban a fokozott izgalmi állapot a felelős. Egy edzés alatt felpezsdül a vérkeringés, így a nemi szervek vérellátása is fokozódik. A Texas Egyetem tudósai azt is megállapították, hogy már 20 percnyi intenzív edzés után is intenzívebb izgalmi állapotba kerülhet a nők teste. Sőt, tovább megyek, sokan már edzés közben is képesek eljutni az orgazmusig. De, ha ezt nem csinálnád egyedül, akkor érdemes megvárni hozzá a párod, érteni fogja szándékaid…

Fotó: iStock.com/Deagreez

Fotó: iStock.com/Deagreez

Sokan a futást is arra használják, hogy levezessék a napi, heti feszültséget, amit ez a mozgás tökéletesen old. A szervezetben így endorfin szabadul fel, aminek hatására nyugodtabbnak fogod érezni magad, és jobban tudsz olyan dolgokra is koncentrálni, amit eddig inkább elnyomtál magadban.

A Sexual Medicine folyóiratban 2016-ban megjelent tanulmány szerint azok a nők, akik elégedetlenek a testükkel, szex közben kevésbé tudnak felizgulni. És itt jön a legjobb: az edzés ebben is segít. Hiszen a rendszeres mozgástól a tested is átalakul, megjön az önbizalmad, és szeretni fogod magad, hát még azt, amit a partnered csinál veled.

Fotó: Freepik/ javi_indy

Fotó: Freepik/ javi_indy

És ezt az edzés dolgot közösen is csinálhatjátok. Nem csak a kirándulás vagy a mozi lehet közös program, hanem a mozgás is. Így utána mindenki kéznél van a másiknak, ha valakinek megjön a kedve egy kis összebújáshoz, akár az öltözői zuhany alatt, akár otthon.