Szerelem

A rossz szexet is helyrehozza a meditáció

Ha jobb szexre vágyunk nem pont a meditáció az, amire elsőként gondolunk. Pedig segíthet, már napi tíz perc is elég!

A meditáció rendszerint olyan lelkiállapotra utal, amikor a testet tudatosan ellazítjuk, és szellemünket átengedjük a nyugalomnak és a belsőnkre való koncentrálásnak. A cél a lelki béke, megnyugvás keresése. Sokan úgy gondolják, hogy a meditáció valami egzotikus dolog, amely kizárólag a keletről érkező vallásokhoz kapcsolható. Pedig bárki megtanulhatja, könnyedén. A meditáció nagyon is kézzelfogható, praktikus, és mindenki számára elérhető módszer.

Fotó: iStock.com/MarcinWiklik

Fotó: iStock.com/MarcinWiklik

Segítségével egészségesebb leszel, mert amikor a légzésre figyelsz, csökken a vérnyomás, lelassul a szívverés. De élesedik az elméd, amely hatékonyabbá teszi a kommunikációdat akár a pároddal, akár a munkahelyeden. Könnyebben tudsz koncentrálni, ezért kevésbé érzed majd magad leterheltnek, és hamarabb megtalálod a megoldást életed azon területén is, ahol épp elakadtál.

Fotó: Unsplash/Christopher Campbell

Fotó: Unsplash/Christopher Campbell

Kutatások igazolják, hogy nagyon sok embernél a mindennapi stressz, illetve szorongás a libidó csökkenését okozza. A jó szexhez nemcsak fizikailag, hanem lelkileg, illetve mentálisan is toppon kell lenni. Úgy nem fog menni, ha tele a fejed a napi gondokkal, és nem tudsz kikapcsolni. Itt jön képbe a meditáció. Ha szex közben elkalandoznak a gondolataid, akkor a szeretkezés egészen biztosan nem lesz kielégítő, hiszen ez a tevékenység is komoly fókuszálást igényel. Már napi tízpercnyi meditáció is komoly változásokat hozhat a nemi életedbe. Ha sikerül lecsendesíteni az elméd, akkor sokkal nagyobb eséllyel fogod élvezni a hálószobai hancúrt is.