Kultúra

A feleségem történetét forgatja az Oscar-jelölt rendezőnő

Hamburgban elkezdődött az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről rendezője, Enyedi Ildikó új filmjének forgatása. Ezúttal Füst Milán: A feleségem története című regénye kerül a mozikba.

Április 8-án Hamburgban kezdődött és szeptember elején Máltán zárul az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről rendezője, Enyedi Ildikó új filmjének forgatása. Füst Milán több mint 20 nyelvre lefordított, irodalmi Nobel-díjra felterjesztett A feleségem története című regénye alapján készülő alkotás női főszereplője a világhírű Léa Seydoux francia színésznő, férfi főszereplője pedig Gijs Naber holland színész.

Enyedi Ildikó Füst Milán regényét választotta Fotó: Csata Hanna

Enyedi Ildikó Füst Milán regényét választotta
Fotó: Csata Hanna

A holland hajóskapitány féltékenységi drámája a bájos és frivol francia nővel egy gyönyörű és gyötrelmes kapcsolat magasságait és mélységeit mutatja be. A három országban forgó, nemzetközi színészgárdát felvonultató romantikus filmgyártását a Magyar Nemzeti Filmalap 1,15 milliárd forinttal támogatta. Az 57 napot felölelő munka legnagyobb része hazánkban zajlik majd: a belső felvételeket a Filmalap MAFILM Igazgatóság fóti stúdiójában rögzítik, míg a Párizsban játszódó külső jeleneteket Budapesten veszik fel.

A rendezőnőnek ez a regény kamaszkora nagy felfedezése volt Az élet összetettségét, titokzatosságát, törékeny szépségét idézte, amit majd a vásznon is meg akar jeleníteni. Ebbe magyar színészek is beszállnak, többek között Funtek Sándor, Hajduk Károly és Mácsai Pál is szerepelnek majd a készülő alkotásban. A film a tervek szerint 2020 őszén kerül a mozikba.