Csillagok

Egy orvoszakértő szerint Dianának nem kellett volna meghalnia

Eltelt több mint 20 év, de sokan még mindig nem tudnak belenyugodni Diana hercegné elvesztésébe. Halálának a körülményeiről, a mai napig, különböző elméletek vannak.

Egy patológus szakértő azt állítja, hogy a walesi hercegnének nem kellett volna belehalnia abba a tragikus autóbalesetbe, amely 1997. augusztus 31-én megrázta nem csak Nagy-Britanniát, hanem a fél világot. A párizsi baleset okait – köztudott, hogy fotósok üldözték Diana és barátja, Dodi al-Fayed autóját – a mai napig vitatják. A hivatalos vizsgálat a sofőr alkoholos befolyásoltságát és ebből eredő felelősségét állapította meg. De a Wikipédia szerint léteznek összeesküvés-elméletek, amelyek szerint Dianát a brit titkosszolgálat gyilkolta volna meg, erre azonban nincs ismert bizonyíték.

Fotó: iStock.com/markreinstein

Fotó: iStock.com/markreinstein

Nagy-Britannia egyik első számú törvényszéki patológusát a mai napig foglalkoztatja a haláleset. Úgy gondolja, hogy, Dianának nem kellett volna belehalnia a balesetben szerzett sérülésekbe, ugyanis Vilmos és Harry anyja csak egy apró sérülést szenvedett, egy érszakadás, mely nem lett volna halálos, ha nincs olyan rejtett helyen, mint ahol Dianánál volt.

A törvényszéki patológus, aki az egész vizsgálatról könyvet is, egész karrierje során nem találkoztam másik hasonló esettel, mint Dianáé. „A hercegné halála a „mi lett volna, ha?” klasszikus példája. Mi lett volna, ha egy picikét más szögben ütődik az előtte lévő ülésbe? Mi lett volna, ha picit lassabban? És mi lett volna, ha be van kötve a biztonsági öve?” – magyarázta lehetőségeket az orvos a Daily Mailnek.