Szerelem

Egy szexuális tevékenység, ami jót tesz a nőknek

Az orális szex állítólag javítja a nők közérzetét. Sőt, holland kutatók arra jutottak, hogy még a vetélés esélyét is csökkenti.

Azt még New York-i kutatók elemezték, hogy a nők kedélyállapota jobb lesz az orális szextől. Hogyan? A kutatók abból a feltevésből indultak ki, hogy a spermában olyan kémiai anyagok – többek között szerotonin, melatonin, kortizol –találhatók, melyekről egyenként köztudott, hogy hangulatjavító hatásuk van: épp ezért a kutatók megvizsgálták, hogy ezek az anyagok összevegyítve is képesek-e javítani a kedélyállapotot.

fotó: iStock.com/JetCatStudio

fotó: iStock.com/JetCatStudio

A 293 önkéntes résztvevő hölgy az egyik New York-i campusról érkezett, nekik az volt a feladatok a tesztnél, hogy válaszoljanak a kutatók által feltett, a szexuális életüket célzó kérdésekre. Meglepő volt, hogy azok között, akik rendszeresen végeztek orális szexet, sokkal kevesebb volt a depressziós, sőt a többség magabiztosabb, kiegyensúlyozottabb és általában elégedettebb volt az életével.

szexafilmvásznon0

Holland tudósok most ezt még fokozni is tudták, és váratlan összefüggésre bukkantak, miközben 200 nő orális szex szokásait vizsgálták. A Daily Mail a kutatásról azt írta, hogy bár a holland tudósok egyelőre csak statisztikai alapon jutottak erre a megállapításra, az eredmény így is megdöbbentő. A megkérdezett nők esetében azt látták, hogy azok, akik az orális szex során lenyelik partnerük ondóját, kevésbé vannak kitéve a vetélésnek az anyaság során.

A kutatók az gyanítják, hogy ez a szexuális szokás megerősíti a nők immunrendszerét, mivel más emberből származó hormonok és fehérjék kerülnek így nagyobb mennyiségben a szervezetébe.