Kultúra

A Despacito sztárja Budapesten lép fel

Az elmúlt évek talán legnagyobb popslágere, a Despacito előadója Budapestre érkezik. Luis Fonsi augusztus 17-én a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet.

Luis Fonsi Vida Tour című körútja keretében lép fel a magyar fővárosban, ahol legutóbb éppen két évvel ezelőtt járt, akkor a Budapest Parkban adott sikeres koncertet. Az idén már a 41. születésnapját ünneplő énekes, dalszerző a latin zene egyik legismertebb előadója lett, amikor két évvel ezelőtt berobbant az azóta világslágerré vált dallal.

Luis Fonsi már másodszor jön Budapestre  Fotó: iStock.com/AndreaRaffin

Luis Fonsi már másodszor jön Budapestre
Fotó: iStock.com/AndreaRaffin

Több mint 20 éves karrierje során számos országban – Mexikó, Spanyolország, Egyesült Államok, Puerto Rico, Argentína, Kolumbia, Venezuela és Közép-Amerika – multi arany- és platina- lemezekkel büszkélkedhet. A zenei iparág egyik legrangosabb díjazását is megkapta a Latin GRAMMY®-t. Pályafutása során sok szupersztárral dolgozott már, például a kanadai Justin Bieberrel, a Puerto Rico-i raggaeton lengendával, Daddy Yankeevel, és az amerikai Demi Lovatoval.

A Despacito 2017 óta sikert sikerre halmozott, idén pedig hivatalosan ez lett minden idők legnézettebb videója a YouTube-on. Jelenleg több mint 6 milliárd megtekintésnél jár. Emellett hétszeresen is bekerült a Guinness Recordok könyvébe, többek között a legtöbbet lájkolt videóként. Augusztusban a legújabb és persze a régebbi slágereit is elhozza Budapestre. Így bárki bulizhat a Despacito mellette az Échame la Culpa, az Imposible, és Sola ritmusaira is.