Konyha

Újabb siker a hazai kézműves csokoládégyártásban

A Firenzében rendezett International Chocolate Awards rangos nemzetközi megmérettetésen a chocoMe régi és új termékeivel 11 díjat szerzett.

Még március végén az olaszországi Firenzében rendezték International Chocolate Awards kelet-európai és mediterrán versenyzőinek selejtezőjét, ahol letarolta a mezőnyt a magyar kézművescsokoládé készítő cég, a chocoMe. A csokoládé versenyen összesen 11 elismerést szerzett a manufaktúra, ráadásul két olyan terméke is elismerésben részesült, mely korábban még nem rendelkezett díjjal. Az aranyérmek mellett dobogós helyezéseket gyűjtött a chocoMe, valamint két különdíjat is kiérdemelt: a „Legjobb recept” díját a Madagaszkári vadborsos étcsokoládéval és kakaóporral bevont mandula, a chocoMe Raffinée drazsévonal egyik íze kapta, valamint ugyanez a termék érdemelte ki a „Craft” különdíjat is, amellyel a legkiemelkedőbb gondossággal kivitelezett terméket jutalmazzák.

A kép illusztráció

A kép illusztráció

 

Az International Chocolate Awards díjnyertes chocoMe termékei:
Aranyérmesek:
chocoMe Raffinée – Tonkababos tejcsokoládéval és kakaóporral bevont Avola-i mandula
chocoMe Raffinée – Madagaszkári vadborsos étcsokoládéval és kakaóporral bevont mandula
chocoMe Voilé – Étcsokoládéba mártott kandírozott gyömbér

Ezüstérmesek:
chocoMe Raffinée – Fehércsokoládéval bevont liofilizált málna
chocoMe Raffinée – Guérande sós szőkecsokoládéval bevont szicíliai mandula hántolt ostyával
chocoMe Raffinée – Fahéjas tejcsokoládéval bevont Piemonte-i mogyoró
chocoMe Raffinée – Szicíliai mandula Arabica kávéval ízesített étcsokoládéval bevonva, kardamommal
chocoMe Petit 21 – Falatnyi étcsokoládé lapocskák málna töltelékkel

Bronzérmes:
chocoMe Raffinée – Sós-vaníliaporos, karamellás tejcsokoládéval bevont pekándió

A Legjobb recept és CRAFT-díj
chocoMe Raffinée Madagaszkári vadborsos étcsokoládéval és kakaóporral bevont mandula