Csillagok

A családja kapja meg a halott focista fizetését

Nem enyhül a fájdalom, de egy szívbemarkoló gesztus segíthet. Különleges felajánlással próbálja enyhíteni az olasz Fiorentina csapata az egy éve elhunyt Davide Astori családjának fájdalmát.

Nem lehet megszokni, amikor egy fiatal, erős, sportos szervezet egyszer csak úgy dönt, hogy ennyi volt. A sportvilág számos hirtelen szívhalált idézett már elő, elég, ha csak a magyar fájdalmakra gondolunk – Fehér Miklósra, vagy ifj. Ocskay Gáborra. De már egy év eltelt Davide Astori halála óta is. A 14-szeres olasz válogatott 2018 márciusában hunyt el az Udinese elleni bajnokit megelőzően. A focistát a szállodai szobájában találták holtan.

Fotó: iStock.com/VerveridiVasilis

Fotó: iStock.com/VerveridiVasilis

Álmában érte a halál, amit az első híradások szerint hirtelen szívmegállás okozott. Később az ügyészségi vizsgálat is azt erősítette meg, hogy az olasz klub csapatkapitány március 3-án éjjel szívinfarktust kapott: a boncolás szerint Astori szíve lelassult, majd megállt. Ami viszont eddig nem volt ismert, hogy a 31 éves játékos a halála előtt néhány nappal megegyezett a Fiorentinával, hogy meghosszabbítja a szerződését, a papírokat azonban a tragédia miatt nem tudta aláírni.

A Fox Sports úgy tudja, hogy most, egy évvel a tragédia után a firenzei klub vezetősége döntött, és így is meghosszabbítja Astori szerződését. Ám nem a korábban megbeszélt négy évvel, hanem örökre, és a játékos fizetését minden hónapban átutalják majd a családjának. A hírt a családdal már közölték, és hamarosan hivatalosan is bejelentik a döntést.