Otthon

Ez a nyár picit hangos lesz, de a szúnyogok elkerülnek

Ha sietsz, még alapíthatsz egy szúnyogriasztó zenei csatornát, és degeszre keresheted vele magad

Ha mostanság rákeresel Skrillex, az amerikai énekes-dalszerző, lemezlovas és zenei producer képére, azt fogod tapasztalni, hogy az mindenütt szúnyogokkal együtt jelenik meg.

01skr

Ennek oka, hogy egy kutatás kiderítette, Skrillex zenéje hatásosan elriasztja a szúnyogokat.

Pontosabban, a Malajziai Egyetem kutatói azt vizsgálták, hogyan védekezhetnénk az súlyos fertőzéseket terjesztő egyiptomi csípőszúnyoggal szemben.

04skr

Sok más módszer mellett kipróbálták azt is, hogyan viselkednek a vérszívók, ha szélsőségesen magas és mély hangokat játszanak le nekik. Erre a célra választották Skrillex Scary Monsters And Nice Sprites című számát.

03skr

Kiderült, nincs ennél hatásosabb riasztó szer. A szúnyogok valósággal ledermedtek a zenétől. Alig maradt erejük csípni, vért szívni és szaporodni. Láthatóan kínozták őket az elektromos zene szokatlan frekvenciái.

02skr

A kutatók tapasztalataikat megírták az Acta Tropica szaklapban, ahol felfigyelt rá a BBC, majd a BBC nyomán valamennyi nyomtatott és internetes újság. Lehet, hogy te is találkoztál már ezzel a hírrel.

Ha fiatalabb szomszédaitok vannak, és nem éltek együtt a nagymamával, akkor ti is próbálkozhattok ezzel a megoldással.

Skrillex pedig valószínűleg nem bánja, hogy a szúnyogok is öregbítették hírnevét. Végül is, a YouTube ugyanúgy fizet neki, mintha szúnyogirtót forgalmazna egy vegyi áruházban. Híresnek lenni mindenképp kifizetődő.

Már csak két kérdés maradt:

• nincs ennek a zenének mellékhatása?
• és, mitől döglik a légy?

(A bejegyzés valamennyi képe a YouTube-ról való)