Te + Én

Add önmagad a kapcsolatban

Egy kapcsolatban mindig adódik a kérdés, hogy mikortól adjuk önmagunkat. Most mindenki a fejéhez csap, hogy hát az elejétől. De vajon tényleg így csináljuk?

Elárulom, hogy nem! Még azok is, akik azt hiszik, hogy márpedig ők ugyanazok a megismerkedés elején, mint mondjuk fél év múlva, még ők sem önmaguk. Óhatatlanul is egy szebb egy jobb képet akarunk magunkról festeni, hiszen hódítani akarunk. Azt szeretnénk elérni, hogy csak minket akarjanak, és bár mi tisztában vagyunk a hibáinkkal – jobb esetben – ezt nem fogjuk rögtön megmutatni. Amikor megismerkedsz valakivel és randizgatni kezdtek, nagyjából egy hónap után érkezik el az a pont, hogy hivatalosan kimondjátok: egy pár vagytok. De utána is sok még a változás.

unsplash.com/David Núñez

unsplash.com/David Núñez

Például sokkal többet sminkelsz, mint előtte, reggelente a párod ébredése előtt kiosonsz a fürdőbe, fogat mosol, egy kis alapozót is felviszel, csak épp annyit, hogy üdének tűnj. Hisz így ébredsz…

Bár ez teljesen érthető, és szinte még normális is, de azért tudod, hogy nem csinálhatod örökké. Szakemberek szerint az együtt járás negyedik, ötödik hónapja már alkalmas arra, hogy ne feszengj, és önmagad add!

Fotó: iStock.com/Ivanko_Brnjakovic

Fotó: iStock.com/Ivanko_Brnjakovic

Mutasd meg a gyűrött arcod, ne taktikázz. Ha írni vagy hívni akarod, tedd azt, ne számolgass, és ne arra várj, hogy ő tegye meg. Nem kell mindent úgy csinálni, ahogy ő akarja. Ha van saját ötleted, gondolatod, és eddig nem mondtad, mostantól hajrá! Te is tudod, hogy nem élhetsz le úgy egy életet, hogy akkor is bólogatsz, amikor nem ezt akarod. Ha pedig így mégsem tetszel neki, akkor kár erőltetni. Neked pedig át kell gondolni, hogy a kezdeti énedet jobban összhangba hozd a valódival.