Kultúra

Shakespeare szerelmet vall Szegeden

Parádés szereposztás! Ezt ígéri a Madách Színház produkciója, a Szerelmes Shakespeare, amely július 12-én és 13-án lesz látható, a Szegedi Szabadtéri Játékokon.

A Szerelmes Shakespeare romantikus komédia egy egészen más módon ismerteti meg a közönséggel a halhatatlan szerző alakját. Az Oscar-díjas forgatókönyvírók úgy döntöttek, hogy Shakespeare nem túl információgazdag életrajzát fantáziával pótolták ki, így született meg a Szerelmes Shakespeare, melynek színpadi verzióját Szirtes Tamás rendezésében láthatja a közönség nyáron, a szegedi Dóm téren.

Will Shakaspeare szerepében Nagy Sándor Fotó: Madách Színház/ Mohos Angéla

Will Shakaspeare szerepében Nagy Sándor
Fotó: Madách Színház/ Mohos Angéla

A fiatal Will Shakespeare-t Nagy Sándor alakítja, akin Petrik Andrea, vagyis a szép Viola próbál segíteni. Will beleszeret, minden nehézség ellenére: nem zavarja, hogy Erzsébet királynő – akit Csákányi Eszter alakít – parancsára Violának hozzá kell mennie Lord Wessexhez – ő lesz Pál András. De nemcsak a fiatal drámaírót ismerjük meg, hanem az ő lenyűgöző életterét, a színházat is: Szerednyey Béla Henslowe-t, a színháztulajdonost alakítja, Zöld Csaba a főhős pályatársát, Marlowe-t játssza. Ned Alleynt, a Shakespeare-korabeli színház egyik sztárjának alakját Nagy Balázs kelti életre, Burbage-t, a Globe leghíresebb színészeinek egyikét pedig Magyar Attila alakítja.

Szerednyey Béla, Nagy Balázs és a tánckar Fotó: Madách Színház/Mohos Angéla

Szerednyey Béla, Nagy Balázs és a tánckar Fotó: Madách Színház/Mohos Angéla

Will, ahogy egy hősszerelmes főhőshöz illik, számtalan kalandban keveredik: a Vízkereszt személycseréit idéző álöltözetek, elcserélt üzenetek, célt tévesztett vágyak, hangos, sőt féltékeny csörteváltások követik egymást a darabban. Az Erzsébet-kort idéző, gazdag látványvilágról Rózsa István díszlete- és Rományi Nóra jelmezei gondoskodnak. A szuperprodukció zenéjéért Gulyás Levente a felelős, aki garantálja, hogy ez a musical a reneszánsz stílus ellenére is – vagy éppen ezért – a fürdőszobában is dúdolható lesz.