Csillagok

Börtönbe kerülhet a Született feleségek színésznője

A Született feleségek Lynette Scavoja akár több évnyi börtönbüntetést is kapat, mert lefizette az egyetemet, hogy felvegyék a gyermekét. Mindezt csoportosan tették.

Az Emmy- és Golden Globe-díjas, Felicity Huffman-t még márciusban vette elő az Amerikai Szövetségi Ügyészség. Csalás és vesztegetés volt a vád, és a színésznőt Los Angelesben őrizetbe is vették. Azzal gyanúsítják, hogy több más neves és vagyonos szülővel együtt, kenőpénzt fizettek egy főiskolai előkészítő vállalkozásnak. Mindezt azért, hogy hamis vizsgaeredményekkel és élsportolói státusz igazolásával elit amerikai egyetemekre – Yale, Stanford – juttassák be gyerekeiket, kijátszva ezzel a felvételi rendszert.

Felicity Huffman (Fotó: Shutterstock)

Felicity Huffman (Fotó: Shutterstock)

Felicity-t 67 millió forintnyi óvadék ellenében végül elengedték szabadon, de az ügynek itt még nincs vége. A Deadline információi szerint, az ügyben több mint 40 embert vádolnak csalással, akiknek most meg kellett jelenniük a bostoni bíróságon.

A Született feleségek sztárja – akkor ezzel a született anya címre aligha pályázhat, noha a gyerekének akart jót – a többi szülővel együtt tudomásul vette a vádakat és a jogaikat, valamint aláírták a szabadon bocsátásuk feltételeit. Azonban, ha a bűnösségük bebizonyosodik, akkor az a legvalószínűbb, hogy hat hónap és két év közötti időre kerülhetnek börtönbe. Az 56 éves színésznő persze, erre egyáltalán nem vágyik.