Te + Én

A kapcsolatok majdnem fele szexmentes

A szexmentes kapcsolat definíciója: ha havi egy szexnél kevesebb van. Ezt már nagyon nem is kell magyarázni, ám megdöbbentő, hogy mennyi kapcsolat létezik így.

A kapcsolatok negyven százaléka szexmentes. Erről a megdöbbentő adatról Hevesi Kriszta, szexuálpszichológus számolt be a Bors című lapban. A szakember szerint a leggyakoribb szexuális zavar a vágy hiánya, hogy nem kívánják egymást. A legnagyobb probléma ezzel az, hogy így nagy rés marad a párkapcsolatban, ahol könnyen beférkőzik egy harmadik személy. Nem véletlenül mondják azt, hogy ha egy kapcsolat működik, ott nem tud felbukkanni a harmadik. De, ha csak egy apró kis gond van, akkor az a csillogó szempár, vagy a jókor elkapott bók mindent fel tud borítani. Az emberek ilyenkor nem mérlegelnek józanul, mert egy olyan impulzus éri őket, amire már régóta vágytak.

Fotó: iStock.com/AimPix

Fotó: iStock.com/AimPix

Abban az esetben, ha nem bukkant még a harmadik fél, akkor is van, ami tönkre teheti a már nem létező boldogságot. A szex hiányt máshogy is le lehet vezeti, mondjuk pornóval. Pedig ez akár közös program is lehetne, ami újra előhozná az izgalmakat, és kiderülhetne, hogy ki, mire vágyik. Szakemberek szerint is, persze lehet pornófilmeket nézni, csak mértékkel.

Fotó:iStock.com/gpointstudio

Fotó:iStock.com/gpointstudio

Hevesi Kriszta szerint a szex egy kapcsolatban nem a hálószobaküszöböt átlépve kezdődik, hanem ahogy reggel elbúcsúzunk a párunktól, ahogy napközben egymással beszélünk vagy, ahogy segítjük egymás a közös feladatokban, programokban. Úgy nem is lesz szex, ha egész nap hűvösek vagyunk a párunkkal, és este csak elvárjuk, ami egy társ „feladata. Az esetek nagy többségénél egyébként van megoldás. Segíthet a szakember bevonása is – hetven százalékban már egy alkalom is elegendő –, de a párok közös beszélgetéssel is tehetnek azért, hogy valami változzon, méghozzá a jó irányba.