Konyha

Mobil mentes kocsma

A Samuel Smith's brit sörgyár úgy döntött, hogy kocsmáiban újraéleszti a beszélgetéseket, ezért nem engedélyezi a pubjaiban a mobilok és egyéb modern kommunikációs eszközök használatát.

A britekre mindig is jellemző volt a konzervatív hozzáállás az élet minden területére. Azonban vannak olyan egyetemes értékek, melyek védelme, ápolása igazán nemes feladat, ilyen az emberiség egyik legősibb kommunikációs formája, a beszélgetés is. A pubok, kocsmák mindig is a társasági élet miatt voltak kedveltek, nyilván egy finom sör elfogyasztása is szerepet játszott, de ezeken a helyeken az emberek a barátaikkal, kollégáikkal találkoztak és jókat dumáltak, beszélgettek, vitatkoztak, ismerkedtek. Azonban napjainkra ez szinte megmérgezte a mobilok, iPad-ek és laptopok használta, ezért Samuel Smith’s cég úgy döntött, hogy pubjaiban betiltja ezek használatát. A sörös cég az e fajta etikában élen jár, hiszen tavaly már a káromkodást is betiltotta a kocsmáiban, sőt televízióktól mentesek ezek a helyek, ahol zenét sem játszanak, szóval tényleg a békebeli brit pubok hangulata és szabályai érvényesek náluk.

A képen látható jelenet nem lesz többé látható Samuel Smith's cég pubjaiban.

A képen ábrázolt jelenet nem lesz többé látható Samuel Smith’s cég pubjaiban.

A döntése értelmében azonos bánásmódba kerültek a pubjaiban a felsorolt készülékek, mint a cigaretta, így annak ki kell mennie a kocsma elé, aki használni kívánja például a mobilját. A tradicionális sörfőzde büszkén hirdeti magáról, hogy kocsmái a társadalmi érintkezés, a beszélgetés terepei kívánnak lenni a mai korban is. A cégnek több száz pubja van, melynek tulajdonosa Humphrey Smith, aki a 70-es éveiben jár, feltehetőleg ő szeretné, hogy az emlékeiben élő módon működjenek sörivó helyei.