Szerelem

Kiderült, hogy mennyi szex kell a boldogsághoz

Kanadai kutatók azt fejtegették, hogy hol van az a határ, melynél hiába szexel többet egy pár, nem lesznek boldogabbak. Vagyis mennyi az a szex, ami a boldog párkapcsolathoz kell?

Mindig akkor kerül szóba a szex gyakorisága, amikor az egyik fél elégedetlen. Márpedig mivel nincs két egyforma ember, ezért az igények is nagyon változóak, és az is ritka, ha egy pár férfi és női tagja is, ugyanakkor, ugyanannyi szexet kíván. Egy kanadai kutatás során több mint 2400 házaspárt kérdeztek ki a szokásaikról, és arra az eredményre jutottak, hogy minél többet szeretkezik egy pár, annál boldogabbnak érzik a kapcsolatukat. Persze ez normális, hiszen a szex olyan, mint a csoki, igazi boldogsághormon-bomba, és a legtöbb pár éppen a szexben méri a kapcsolatuk minőségét. Általában igaz, hogy a gyakori együttlét a párok közti harmóniát jelzi, vagy sok esetben épp a feszültségtől szabadulnak meg egy kellemes összebújás során.

Fotó: iStock.com/gpointstudio

Fotó: iStock.com/gpointstudio

A kutatást végző szakemberek viszont arra jutottak, hogy a mindennapos szex egy házasságban, vagy régóta tartó párkapcsolatban nem jár együtt nagyobb boldogsággal, mintha csak heti egy alkalommal szeretkezne a pár. Ez azt jelenti, hogy a pároknak nem kell foggal-körömmel ragaszkodni a heti hat napos átlaghoz, ami már fizikailag is megterhelő egy bizonyos kor felett.

Reálisabb heti egy alkalmat kitűzni célként, mint hagyni, hogy a mindennapos szex gondolata nyomasztó teherként nehezedjen a kapcsolatra. Egy másik kutatásból is kiderült az, hogy azok a párok, akik napi együttlétről számoltak be, nem érezték magukat boldogabbnak azoknál, akik hetente egy alkalommal szeretkeztek. Így el lehet dönteni, hogy ki mire, mennyire képes, és a boldogságot nem a szextől kell függővé tenni.