Te + Én

Mindenki kedvence a mell

Nem a csirkemellre gondoltunk, hanem a női mellre. Férfiak és nők is egyetértenek abban, hogy ez az egyik legizgalmasabb testrész. Egyszerre jelképezi az anyaságot, a nőiességet és a szexualitást.

Sok férfi úgy van a mellekkel, mint Gombóc Artúr volt a csokoládéval, mindegy milyen, csak mell legyen. Aztán vannak, akik kis mell pártiak. Ők azt mondják az a jó, ha pont belefér a tenyérbe. A nagy mell rajongói persze ennek épp az ellenkezőjét állítják, és szeretnek minél jobban „belebújni”. Egy biztos, ahány nő, annyi féle mell, és bizony még nekik sem mindig egyforma a kettő. Az egyik nagyobb, mint a másik. Sok nőnél szinte észre sem lehet venni a különbséget, míg másoknál ez sokkal szembetűnőbb. Általában a bal mell az, amelyik nagyobb, de ez teljesen normális.

Fotó: iStock.com/Zhenikeyev

Fotó: iStock.com/Zhenikeyev

Érdekesség a mellről az is, hogy általában a szeretkezések közben megnő a mérete. Sőt, a mellbimbó színe és formája is változhat. Ahogy változhat a formája az évek múlásával is. Ez ellen tehetünk plasztikával, vagy rendszeres edzéssel. De óvatosan, mert a futás például lógósabbá is teheti, ha nem megfelelő sportmelltartót választasz. Egy kutatás szerint a nők 85 százaléka egyébként sem megfelelő méretű melltartót hordja.

Fotó: iStock.com/razyph

Fotó: iStock.com/razyph

Tévedés, aki azt hiszi, hogy a mellet nem kell hidratálni. Nagyon is kell, mert itt a bőrünk sokkal vékonyabb, mint más testrészen, és jobb előrelátónak lenni. Ha pedig már ott vagy, hogy épp bekened, akkor ne felejtsd el átvizsgálni sem. Ugyanezt a zuhany alatt is megteheted. A mellrák gyógyítási aránya nagyon jó, lenne, ha időben felismernék a csomó jelenlétét.

Fotó: iStock.com/Zinkevych

Fotó: iStock.com/Zinkevych

És a legvégén: a nők 70 százaléka nem elégedett a melle méreteivel. Ezen nem tud segíteni sem párkapcsolat, sem házasság, ha a nő azt érzi, hogy nem elég, akkor bárki, bármit mondhat neki. A plasztikai műtétek viszont már rutin beavatkozásnak számítanak.