Konyha

Fagyizz féláron!

A Magyar kézműves fagylalt napján, május 8-án, szerdán féláron élvezheted majdnem hetven cukrászda fagylalt kínálatát országszerte.

Három perc öröm mindenkinek jár, mert ennyi átlagosan egy fagyi elfogyasztása vallják azok a cukrászdák, akik csatlakoztak idén is a Fagylalt Napjához, melynek szervezését az I Love Gelato fagyizó tulajdonosa vette a kezébe és amelyhez majdnem 70 cukrászda, illetve fagyizó csatlakozott. Emellett persze ezen a napon a legfőbb cél a fagylalt népszerűsítése, így a cukrászok az árcsökkentésen túl igazi különlegességekkel is készülnek a fagylaltok szerelmeseinek. Felmerülhet benned a kérdés, miért pont május 8-án esedékes ez a fagyi ünnep. A válasz nagyon kreatív és logikus is egyben, hiszen május az év V. hónapja, ami egy fagylalttölcsérre emlékeztet és a 8-as pedig két egymásra rakott gombócra hasonlít.

fagyizféláron1

Az 50%-os akcióhoz csatlakozott fagylaltozók, cukrászdák matricával jelzik a bejárataikon, hogy részt vesznek az országos nyalakodásban, a Fagylalt Napjában. Minden kedvezmény és fagylalt költemény mellett a jótékonyságra is jut idő, így az akcióban résztvevő cégek, személyek egy része, A fagylaltosok a hátrányos helyzetű gyermekekért” mottónak megfelelően, választ egy közintézményt, kórházat, csoportot vagy közösséget és egy pár gombóccal megajándékozza azokat, akiknek nehezen elérhető a világ legnépszerűbb desszertje.