Siker

Világbajnok szenior atlétáink vannak! De ki tud róluk?

Senki se beszél róluk. Pedig, hihetetlen akarattal, szorgalommal sportolnak még 80 felett is. Ők, a szenior atléták, akik a Lengyelországban épp most zajló Szenior Fedettpályás Atlétikai Világbajnokságon kimagasló eredményeket érnek el

szeniorok 2

A Turinban épp most zajló világverseny ötödik napján például a 82 éves Szabó József bácsi a 6 km-es terepfutásban negyedik helyezést ért el.
43 fős magyar csapat képviseli Magyarországot, s már három aranyérmünk van: az 1947-ben született Gosztolai Mária (aki civilben a Veszprémi Petőfi Színház ügyelője) súlylökésben új országos csúccsal lett világbajnok, Staicu Simona (1971) 8 kilométeres cross country számban nyert, Szirbucz Andrea (1972) pedig hármasugrásban lépett a dobogó legmagasabb fokára.

gajdos Tamás

A mai, ötödik versenynapon is remekül szerepeltek a magyarok. Bár nem született érem, de éremhez vezető eredmények igen. Béres Sándor például könnyedén repülte végig a 200 méteres távot, bebiztosítva magát a középdöntőbe, 24.11-es eredménnyel. Gajdos Tamás szerkesztő, műsorvezető, szenior atlétánkért a 800 m döntőjében a 4. helyen végzett.
Futószámokban nagyon sok versenyzőnk jutott döntőbe, tehát még jóval több érem várható a világbajnokság végéig.

szeniorok

Az érmek mellett nagyon sok negyedik, ötödik, hatodik helyezést értek el a kicsit korosabb atlétáink. S a többiek is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. Innen gratulálunk mindannyiuknak! Büszkék vagyunk rátok!