Te + Én

Idősebb pasim van, az baj?

Ha egy fiatal nő egy idős férfi oldalán jelenik meg máris támadás éri, hogy „úgyis csak a pénzéért van vele”. Pedig, igenis sokan vannak nők, akik valóban vonzódnak az érett férfiakhoz. De mennyi a túl sok? 20-30 év már orvosért kiállt?

Biztos, hogy neked is van legalább egy olyan idősebb színész, akire azt mondod, hogy „hmm…sármos”. De itt meg is áll a dolog, mert nem képzeled tovább, hogy mi fog történni, ha összejöttök. Azokat viszont, akik ezt a valóságban is megteszik és 30-40 évesen szívesebben válogatnak a 60-70 évesek között, nem kell rögtön elítélni. Hogy pszichológiailag mi lehet az oka, hogy nem a kortársaihoz vonzódik az ember, azt most nem boncolgatjuk. Az apa, vagy nagypapa komplexus részt úgyis, mindenki ismeri. Inkább nézzük meg, mik az idősebb párválasztás előnyei.

fotó: iStock.com/Ollyy

fotó: iStock.com/Ollyy

A korosabb társ biztonságérzetet nyújt. Nem feltétlenül anyagilag kell ezt gondolni. De tudjuk, hogy ő már átment azokon a dolgokon, ami még a fiatal előtt van. Támasz lehet és tanácsokat adhat, ha valamit rosszul csinálnánk. Ráadásul igazi nő lehetsz mellette, mert benne még megvan a lovagiasság. Udvarias, ismeri az illemszabályokat, kinyitja neked az ajtót, felsegíti a kabátod. Más értékrendben nőtt fel, és ha te arra vágysz, hogy hölgy legyél valaki mellett, akkor tökéletes választás lehet.

Másik előny, hogy már nem nézegeti a fiatal lányokat. Miért is tenné, hisz te ott vagy neki, és ő már „kinőtt” a cserélgetős, hencegős korszakából. Míg egy 40 éves pasinak 35 évesen már öreg lehetsz, és inkább néz egy 20 évest. Addig a 60-as férfi a tenyerén fog hordozni, és ájuldozni fog, hogy milyen fiatal barátnője van. Ráadásul nem csak úgy tesz, mintha figyelne, hanem valóban figyel és érdeklődik irántad. Tudja mire van szükséged, és játszmák helyett inkább elmondja mik a szándékai.