Te + Én

5 jel, hogy rossz ember van melletted

Párkapcsolatot, barátságot, de még egy munkaviszonyt is megmérgezhet, ha olyan ember van melletted, aki inspirálás helyett csak az energiáidat szívja.

Menekülj, ha az alábbi pontokból legalább három ismerősnek tűnik a mindennapjaidból.

1. Csak a saját nézőpontja számít neki
Vitatkoztok, és semmi mást nem fogad el, csak amit ő mond. Minden úgy van jó, nála az igazság. Ilyen nincs. Nem lehet egy embernek állandóan, mindenben igaza. Azok az emberek, akik soha nem foglalkoznak mások gondolataival vagy látásmódjával korlátoltak, és nem nyitottak semmi újra. Téged sem fog megérteni, sem most, sem máskor.

Fotó: iStock.com/Kiuikson

Fotó: iStock.com/Kiuikson

2. Soha nem kér bocsánatot
Miért is kérne, hisz magát tökéletesnek tartják. A megalázkodás nem szerepel a tulajdonságai között, ez mind csak alacsonyítaná őt. Néha persze belátják, hogy tévedtek, sosem fogod tőle azt a szót hallatni, hogy „bocs”. De, ami még rosszabb, ha az érdekük azt követeli meg, akkor nem csak hazudni képesek, hanem fontos igazságokat is eltitkolnak.

3. A manipuláció a legfőbb fegyvere
Bármit megtesz, hogy elérje a célját. Ez a típus az, amelyik szakításkor az öngyilkossággal fenyeget. Könnyen átgázolnak másokon, mert csak azt nézik, hogy ők mit nyernek ezzel. Hidd el, sosem fog megváltozni. Nem esik nehezükre hazudni, ha azzal előnyt szerezhetnek maguknak.

Fotó: Pexels/ CCO License

Fotó: Pexels/ CCO License

4. Nem tiszteli mások idejét
Késik, már megint késik. Késni is fog. Vagy újra és újra lemondja a találkozót, mindig az utolsó pillanatban. Ha mégis, akkor is fél órás késés az alap. Ezzel éppen azt akarja elérni, hogy mindenki más alkalmazkodjon hozzá és az időbeosztásához. Hiszen, azt tehet, amit csak akar.

5. Nem vigyáz a titkaidra
Nem az övé, miért lenne fontos? Bár hiába kéred meg, hogy ne mondja el senkinek, pár óra múlva bár pont az fogja tudni, aki előtt titokban akartad tartani. Nem számít nekik, hogy megszegik az ígéretüket. Mert megint csak egy a fontos: ő kitűnjön a tömegből!