Konyha

Street food túra, avagy a minőségi gyorsételek házhoz mennek

Szinte minden megyébe ellátogat idén az országjáró gasztro-konvoj, azaz a Food Truck Show, a prémium street foodokat 15 városba viszik el tavasztól késő őszig.

A hazai gasztro forradalom leglátványosabb és legtöbbeket érintő területe a magyar street food, azaz a minőségi gyors-ételek, illetve azok büfékocsikból (food truck) való kiszolgálásának fejlődése, azaz ennek az irányzatnak az elterjedése.

Lehet egy hamburger, egy hot dog, de még egy lángos, akár egy palacsinta is felsőfokú gasztronómiai élmény, ha az kifogástalan alapanyagokból, odafigyeléssel, valamint hozzáértéssel, no meg megfelelő kiszolgálással kerül az ember elé.

Szerencsére a vendéglátásnak ez a szegmense is fényévekkel lehagyta a korábbi elődeit Magyarországon. Ráadásul most hazánk számos nagyvárosába vendégeskednek a legjobb magyar street foodosok, ugyanis valamennyi megyénkbe ellátogat idén az országjáró gasztro-konvoj.

foodtruckshow

A hagyományos roadshow április végén Egerben indul, ezután májustól többek között Kiskunhalason, Zalaegerszegen és Veszprémben is csillapítják az étvágyat a büfékocsik. A közel 200 autót számláló Street Food Egyesület célja, hogy az ország minden szegletében megteremtse az igényt a minőségi gyors-ételekre, ezért 16 food truck-os kínálatából válogathatsz majd, ha elvetődsz egy-egy roadshow-ra.

2019-ben a kocsik új helyszínként Mosonmagyaróváron és Zánkán is vendégeskednek, illetve már hagyományosan Szolnokon, a Debreceni Virágkarneválon, a Veszprémi Utcazene Fesztiválon, Győrben, Szombathelyen, valamint Kiskunhalason is találkozhatsz velük.