Otthon

Két szülés, két szenzáció

Az elmúlt hét két szülése is széles körben volt beszédtéma

Egy nigéria nő, Thelma Chiaka hatos ikreket szült Amerikában, egy texasi kórházban. Ha ez nem volna elég szenzáció – bár ritkasága miatt mindenképpen az – az összes baba a napvilágon volt 9 perc alatt.

01_7bb

A hat újszülöttből kettő a -fiú- és egy a lány ikerpár. A picik átlagosan 0,79 kilósak, de valamennyien jól vannak. Természetesen a szülészet intenzív részlegén helyezték el őket.

02_7bb

A mama még nem tudott minden jövevénynek nevet adni, csak a lányokat tudta elnevezni Zinának iletve Zurielnek.

03_7bb

Hatos ikrek szülésére olyan ritka az esély, hogy le kell írjuk számmal is – 1:4 700 000 000-hoz.

Angliában mégis előfordult két ilyen eset húsz éven belül:

  • 1968-ban egy angol nő szült először hatos ikreket Birminghamben, születésüknél 28 tagú egészségügyi csapat segédkezett.
  • 1983-ban Liverpoolban hat lánybabát szült Janet Walton, aki aztán könyvet írt gyermekei felcseperedésének történetéről.

A másik mama, akiről sok szó esett, a Feleségek luxuskivitelben sztárja, Vasvári Vivien volt. Egy floridai kórházban szülte meg második gyermekét, és az eseményt – “Élete pillanatát” – férje, Szegedi Ferenc rögzítette, majd a felvételt kitették az Instagramra.

04_7bb

https://www.instagram.com/p/BvKSiVwFlMf/?utm_source=ig_embed&utm_medium=loading

Erre aztán megindult a szokásos kommentáradat, kitörtek az indulatok. Egyesek szerint iszonyú magamutogatás és lájkvadászat az egész, mások viszont nagyszerű példamutatásnak tartották.

Maga Vasvári azt mondta – „Semmim nem látszódott, szerintem ebben semmi gusztustalan nincs. A gyermekszületés a világ legcsodálatosabb, legtermészetesebb dolga”. A videóval kedvet szeretett volna kelteni a nők természetes szüléshez, mert a programozott császárral levezetett szülésekkel nem ért egyet.

05_7bb

Mi mindenesetre boldogan üdvözöljük a hét kis jövevényt!

(A bejegyzés képei a YouTube-ról és az Instagramról valók.)