Konyha

Tavaszköszöntés szarvasgombával

A Szent László Szarvasgomba Lovagrend március 23-án egy kulturális és gasztronómiai csemegével kívánta elősegíteni a természet ébredését.

A Szent László Szarvasgomba Lovagrend ünnepi tavaszköszöntőjét március 23-án tartotta Óbudán, az Attila Hotelben. A program Professzor Boda László kamarakiállításával készült, melyen a professzor képeiből összeállított tárlatot nézhették meg a jelenlévők. Ezt követte az olasz séf Pietro Barsacchi előadása a szarvasgombás ételekről, a szarvasgomba felhasználásáról, a szarvasgomba gasztronómiában betöltött szerepéről. Végezetül Dr. Farkas József előadása zárta a felszólalok sorát. Ezek után az esemény csúcspontjára került, sor ugyanis felszolgálták Pietro séf szarvasgombás ételeit.

Elsőként egy medvehagyma krémlevest szarvasgombás vajas pirítóssal, ezt követte az első fogás: túrós-krumpli medvehagymás töltelékkel, ravioli tészta lágy szarvasgombás besamellel, majd a főétel: húsos borjú (osso bucco) velőscsont (szaftosan), szarvasgombás risottoval, zöldségekkel és persze nem lett volna teljes a sor a desszert, azaz szarvasgombás (homoki szarvasgombából) tiramisu nélkül.