Kultúra

Mézga Gézáék a színpadon

Visszatért a Mézga Család! A felejthetetlen, örökzöld történet egy zenés vígjáték keretében kerül színpadra április 15-én, a MOM Kulutális Központban. Szűcs Gábor rendező, Deák Lőrincz Andrea író és Mészáros László zeneszerző közreműködésével készült előadásban olyan színészek játsszák a főszerepet, mint Szacsvay László, Magyar Attila és Balázs Andrea.

A Magyar Televízióban 1968-ban bemutatkozó Mézga család című rajzfilmsorozat azonnal az egész ország kedvence lett, történetén több generáció nőtt fel. Mézgáék a gyerekeken kívül a felnőtteket is lenyűgözték, a sorozat a maga idejében sorra döntötte meg a nézettségi rekordokat.

Fotó: MTVA

Fotó: MTVA

A Mézga Család zenés színpadi vígjáték váltoazat a Romhányi – Nepp –Ternovszky nevekkel fémjelzett eredeti mű alapján készült. Életre kel Géza, Paula, Kriszta, Aladár, Blöki és Maffia, természetesen Máris szomszéd sem maradhat ki a sorból. Felbukkan a jövőből MZ/X, sőt a sosem látott, de annál gyakrabban emlegetett Hufnágel Pisti és Tivadar is megjelennek a színpadon.

Mézgáék a színpadon

Mézgáék a színpadon

A Mézga Család zenés vígjátékban az alkotók aktualizálták az eredeti sztorit. Az előadásból megtudhatjuk, hogy Géza hogyan dolgozza fel a kapuzárási pánikot, hogy Paula valóban félrelép-e, hogy Kriszta összejön-e újra a gót rockzenésszel, sőt Máris szomszéd sötét titkaira is fény derül. Mindeközben Aladár felfedezi az MZ/X-et és a kalamajka tetőfokán megalakul a családi maffia.

Fotó: MTVA

Fotó: MTVA

Szűcs Gábor, rendező szerint, ha egy rajzfilmsorozatot kellene kiemelni, amely egyaránt beleégett a szívekbe és a retinákba az csakis a Mézga Család lenne. Géza, Paula, Kriszta és Aladár története a sziporkázó ötletek végtelen tárháza. Az előadás fantasztikus humora, felejthetetlen karaktereinek pontos, részletes kidolgozása garanciát jelentenek a színpadi változat sikerére is. A zenés vígjátékban felcsendül a rajzfilmsorozatból jól ismert eredeti főcímdal is.