Otthon

A világ olvadozik a rendőrtiszttől, aki megkereste az autista fiú elveszett mackóját

Nem volt olyan híradó az Egyesült Államokban, amelyikből kimaradt volna ez a történet.

A teljes közösségi médiát és vele a világsajtót bejárta a hír, hogy egy Ryan Paul nevű 12 éves autista fiú rendőrt hívott, amikor elveszítette Teddy maciját.

Pontosabban a 911-et, ahol nem lepődtek meg, hanem a helyszínre küldtek egy rendőrt.

Ryan apja azonban mit sem tudott fia hívásáról, és mindenki helyett ő döbbent meg a legjobban, amikor a csengetésre ajtót nyitott, és ott állt Khari Manzini, az USA New Jersey állama Woodbridge városának rendőrtisztje.

Wb00_resize

A tiszt bement Ryan szobájába, és hamarosan megtalálták a mackót, amit a srác kitörő örömmel ölelt magához.

WB01

Nem tudni, hogyan kezdődött az eset híressé válni, talán egy Facebook-bejegyzéssel, de hamar eljutott valamennyi tévécsatornához. Bekerült a híradókba, hiszen Amerika – joggal – imádja az ilyen történeteket, a nemzet önképe az ilyen hősök (és most szándékosan nem használunk idézőjelet) tetteinek sorozata.

WB02

Ha azonban csak egy kicsit olvassuk az eredeti híreket, kiderül, hogy nem kivételes csoda történt, hanem a rendszer működött jól.

Először is, a helyi rendőrség ilyen segítőkész fickókból áll, akinek szolgálatköri lehetőségük van segíteni. Egy bejegyzést idemásolunk ennek igazolására. Ebben egy hölgy arról mesél, hogy amikor a tél hideg közepén lekéste a hajnali 2 órás vonatot, egy rendőrjárőr hogyan melengette a szolgálati kocsiban, amíg érte jött az a barátja, akihez igyekezett volna.

WBtx

Személyesen Manzini, a Teddyt megtaláló rendőr régebben elvégzett egy POAC-tanfolyamot (Parents Of Autistic Children = Autista Gyemekek Szülei), és ezért tudta azonnal megállapítani, hogy kivel beszél a telefonon, majd a helyszínen is megtalálta a hangot a kölyökkel.

WB03

Tanulság? A csodák mögött képzés és mindennapos gyakorlat áll.

(Valamennyi kép a Facebookról származik)