Otthon

Nagy ötletek a legkisebb helyiségedben

Egy tiszta, szép illemhely ugyanúgy fel tudja dobni az ember közérzetét, ahogy az ellenkezője letöri

Olyan kicsi ez a helyiség, hogy kevés pénzből is lehet nagyon szép. És egy ilyen rendeltetésű helyiségben a szépség kellemes élmény, mert nem ehhez szoktunk. Nagyon nem.

Az alábbi képen majdnem minden rajta van, ami ezekben az években elvárható egy kicsi, ám tip-top illemhelytől.

A nemes anyagok, amelyek hihetetlen luxus-érzetet adnak neki. Ugyanakkor, ha kiszámolod, hány négyzetméter anyag kell hozzá, rájöhetsz, hogy ezt te is megengedheted magadnak. A beépített tartály ma már általános, a tartály fölötti tároló is elterjedt.

wc01_resize

Ha már megvan a beépített tartályod – de, ha nincs is – ezt a megoldást fillérekből ki tudod hozni, mert ami téglának látszik…

wc02_resize

… azt méretre vághatod, és könnyen felragaszthatod a helyére. Minden építési áruházban kapsz ilyet, vagy ehhez hasonlót.

wc03_resize

A fehér „tégla” borításhoz társíthatsz szürkét és / vagy feketét is, ez most ismét nagy divat.

wc04_resize

Az előző képnél jobb és sokkal olcsóbb megoldás, ha a vizes részek – tartály és kézmosó – együtt maradnak, és nem kell a csöveknek szétverni a falat. Először úgy gondoltam, kényelmetlen érzés lesz áthajolva a kagylón kezet mosni, de nem volt semmi gond.

wc05_resize

Itt kicsivel több hely volt, elfért egy csinos szekrény a mosdó alá.

wc06_resize

Ebben a mosdóban láthatod az előbbi „tégla” megoldást, és a szürkék valamint a nyers fa szép összhangját. Ha van külön mosdód, nem érdemes a csésze mögé erőltetni, de ha nincs, jó ötlet a rejtett tartályra tenni.

wc07_resize

Ha balkezes anyósodat sehogyan sem tudod kiűzni a lakásból, akkor így építsd át a WC-t.

wc08_resize

Sziporka: lehet díszes, ami hasznos.

wc10_resize

Hódító nagy divat a fekete-fehér. A harmincas-negyvenes években ez volt a „szabvány” az új építésű lakásokban. Mára mindenki kidobta ezeket a burkolólapokat, ideje volt hát, hogy visszatérjen… Csak csendesen mondom, azokban az években több ízléssel és szebben rakták le a kerámia lapokat.

wc11_resize

Fekete-fehér és réz. Már egy ideje szokás, hogy a szép rézcsöveket nem dugják a falba. Ez azért is jó, mert csőrepedés esetén azonnal látszik, hol a hiba. Viszont, borzasztó rosszul áll nekik, ha végeiken nem ugyanolyan csillogó réz csapok találhatók. Attól, hogy egy csap „régies”, még nem illik rögtön a csőhöz. Érdemes az árkülönbözetre áldozni.

wc12

(A bejegyzés valamennyi képe a Pinterestről származik.)