Te + Én

Szexről és pénzről hazudunk

A pénzről, a szexről és a jövőbeli tervekről hazudnak legtöbbet a párok egymásnak. Egy párkapcsolati szakértő szerint a félrelépések is ott vannak a listán, mégsem ezekről kamuznak a párok.

Tracey Cox párkapcsolati szakértő szerint a legtöbben egy kapcsolatban arról nem mondanak igazat, hogy mire és mennyit költenek. Az anyagiak amúgy is fontos kérdés egy pár között, mert vita forrás lehet az eltérő fizetés, akkor is, ha a férfié a több, és bizony már akkor is, ha a női. Ezek után az sem mindegy, hogy külön kasszán vagyunk-e vagy valaki csak vásárol, míg a másik a rezsit fizeti. A szakértő úgy véli mindig, minden kiderül, ezért nem éri meg egy új cipő miatt belemenni egy hazugság örvénybe. Azoknak, akik a pénzügyekről nem mondanak igazat, azt tanácsolja, minél hamarabb vallják be a párjuknak, mert sokkal nagyobb problémát okozhat, ha magától jön rá, esetleg akkor, amikor már túl késő, és adósságba sodródtak.

Fotó: iStock.com/jacoblund

Fotó: iStock.com/jacoblund

A másik hazugsági forrás a jövő, és benne a gyerek-családalapítás kérdés. Megmagyarázhatatlan okai vannak annak, hogy miért szeretjük azt mondani, amit a másik hallani akar. Ennél a résznél nem is biztos, hogy direkt hazudnak az emberek, egyszerűen csak ez tűnik kézenfekvőnek.

– Szeretnél gyerekeket?

– Persze, idővel mindenképp!

Ezek a párbeszédek elkerülhetetlen, de azok, akik sosem szeretnének gyereket sok esetben is a fenti választ adják. Pedig az időhúzás csak ideig-óráig jó, aztán úgyis kiderül az igazság. Rosszabb esetben akkor, amikor más késő. Ha valaki teljesen biztos benne, hogy sosem szeretne babát, de a párja nagyon is vágyik rá, akkor is őszintén el kell mondania a véleményét: az ugyanis sosem vezet jóra, ha nem mondanak erről igazat a felek. Sajnos sokan akarják a „szeretlek” szót is idő előtt hallani. Ha ez sem szívből jön, nincs értelme kierőszakolni, mert így az egész kapcsolat egy hazugságra fog épülni.

unsplash.com/Carly Rae Hobbins

unsplash.com/Carly Rae Hobbins

És akkor még ott van a szex. Cox szerint, hiába kellene róla beszélni, sokszor tabu a párkapcsolatban. Sokan nem merik felfedni a fantáziáikat, vágyaikat, ugyanis félnek attól, hogy mit szól hozzájuk a másik, ezért inkább hazudnak róluk. Hazudnak arról, hogy mi a jó, hazudnak az orgazmusról, és ezek után nem meglepő, ha lelkiismeret-furdalás nélkül hazudnak a szeretőről is. És ez nem csak hosszú távon káros, ez rövid úton is mindent meg tud mérgezni.