Konyha

Vasárnapi mediterrán vacsora

A tenger gyümölcseit kedvelők ma boldogok lesznek, hiszen különösen ők fogják szeretni ennek a receptötletnek az eredményét.

Bevallom én mindig kicsit irigykedve tekintettem a mediterrán országokban élőkre, mert nem csak a meleg időnek, de az ételeiknek is nagy rajongója vagyok. Azonban nincs szükség feltétlenül arra, hogy elutazzunk ezekbe az országokba ahhoz, hogy a jobbnál jobb ételeiket élvezhessük.

Saláta a tenger gyümölcseivel

Hozzávalók (egy 4 fős családi adaghoz):

100 dkg tenger gyümölcsei válogatás (garnéla, tintahal, kagyló, polip – érdemes drágábbat venni, mert sokkal jobb a minősége)
1 fokhagyma lereszelve
egy kevés vaj
1 citrom leve kifacsarva
1 fej saláta (megmosva, közepes darabokra szedve)
8-10 koktélparadicsom (felvágva – lehetőleg magyar, mondjuk felvidéki)

olívaolaj

tengergyümi.saláta

Elkészítés:

Egy serpenyőbe melegíts fel egy kevés olívaolajat, amikor már forró tedd bele a tenger gyümölcsei válogatást, hagyd párolódni, miközben kevergeted. Pár perc után öntsd hozzá a citromlevet, add hozzá a lereszelt fokhagymát és egy kevés sót. Fedd le a serpenyőt, amíg meg nem puhul, majd vedd le a tűzről. Ezután tedd a saláta leveleket egy tálba, add hozzá a koktélparadicsomokat, majd a tenger gyümölcsei válogatást és keverd össze az egészet.