Konyha

Ismét hazai siker a nemzetközi gasztronómiában

A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) hallgatója, Pacsai Martin nyerte az Olivier Roellinger nemzetközi szakácsverseny kelet-európai döntőjét.

Idén is a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán (BGE KVIK) rendezték meg a három Michelin-csillagos, világhírű francia séf nevével fémjelzett Olivier Roellinger szakácsversenyt, melyet az Ethic Ocean/SeaWeb Europe, a FERRANDI Paris, az Yvon Bourges Catering School in Dinard és a Relais & Châteaux szervezetek hívták életre 2010-ben. A megmérettetés célja a fenntarthatóság népszerűsítése, a veszélyeztetett tengeri élőlények, főképp a halak élővilágának megőrzése. Ennek megfelelően a részvevők fenntartható termelésből származó hal, vagy más tengeri élőlény felhasználásával kétféle ételt készítettek el előre meghatározott idő alatt. Négy nemzet összesen hét képviselője, köztük két magyar BGE-s hallgató – Pacsai Martin és Tóth Attila is a méta résztvevője volt. Óriási öröm és siker, hogy az első helyezést Pacsai Martin szerezte meg, a másik két dobogós Jure Dretnik, Tim Guadanigno szlovéniai hallgatók előtt.

Balról: Tim Guadanigno, Pacsai Martin, Jure Dretnik. Forrás: MTI

Balról: Tim Guadanigno, Pacsai Martin, Jure Dretnik. Forrás: MTI