Szerelem

Ezek a legveszélyesebb szexpózok

Akár pénisztörést is okozhat egy-egy szexpóz, ha nem vigyáztok. Számtalan baleset fordul elő szeretkezés közben, és sokszor nem is kell hozzá extra felállás, akár egy hétköznapi póz is lehet veszélyes.

Az Independent arról számolt be, hogy kutatást végeztek a szexuális pozíciók és a pénisz törés témakörében. Igen meglepő végeredményre jutottak, majd kategorizálták a pózokat kockázati sorrendben. A kutatásban 90 pénisztörésen átesett férfi vett részt, átlagéletkoruk 39 év volt. Pénisztöréskor egyébként nem maga a pénisz törik el, hiszen abban nincsen csont. Amikor a hímvessző közösülés közben kicsúszik a hüvelyből, és utána egy akadályba ütközik, és hangos reccsenéssel eltörik, akkor a barlangos testeket körülvevő kötőszöveti tok törik el. A fájdalmas sérülés leginkább a fiatalabb, húszas és harmincas éveiben járó férfiakat veszélyezteti.

Fotó: Pixabay/CCO Public Domain

Fotó: Pixabay/CCO Public Domain

Az orvosok szerint a legveszélyesebb a kutya póz, 41 százalékban okoz kárt a férfiak nemi szervében. Második helyen végzett a misszionárius, a legtöbb esetben akkor, ha a nő van felül. De veszélyes lehet akár egy öltánc is, azaz, amikor a férfi egy széken ül és hátulról hatol be a nőbe. A nagyobb súlytól eltörhet a szék lába, és akár a férfi háta vagy csípője, akár a nő combja is sérülhet.

Fotó: iStock.com/shironosov

Fotó: iStock.com/shironosov

A nők számára az is veszélyes lehet, amikor a férfi hanyatt fekve, hátulról hatol be a rajta ülő nőbe. Ilyenkor gyakoriak a lábizom görcsei, akár ínszakadás is előfordulhat. Extrémebb helyzetek is vannak, mint például az úgynevezett pókmajom. Ebben a férfi háttal van a nőnek, aki fejen állásban helyezkedik el. Így az ő részéről, de az extra hajlékonyságot igénylő férfi esetében is veszélyes lehet. Az ilyen baleseteket mindig fokozza az, hogy szex közben egy eufórikus állapotba kerülünk. Nem gondolkozunk, csak az ösztöneink hajtanak.

A furcsa baleseti lista harmadik helyén viszont kakukktojás áll, mert ez a „túlbuzgó maszturbálás” lett.