Egyéb

A távkapcsolat legnagyobb buktatói

Manapság egyre többen kényszerülnek arra, hogy távkapcsolatba éljenek. Bár úgy tűnik az elején, hogy ennek előnyei is lesznek, a végén sokkal inkább már csak a hátrányokra figyelünk, és szakítás lesz a vége.

A párkapcsolat akkor is nehéz, ha a szomszéd szobában van a másik fél, és akkor is, ha több ezer kilométerre. Mégis, az utóbbinak olyan nehézségei is vannak, amire elsőre nem is gondolunk, vagy ha mégis, az biztos, hogy felkészülni nem lehet rá. Az egyik legfontosabb szó egy kapcsolatban a bizalom. De, ha ott él veled, látod minden rezdülését. Ha nincs, akkor ez is kimarad. Most hol van? Hova ment? Kivel találkozik? Miért nem jelentkezik? Ismerősek, ugye? Egy „normál” kapcsolatban is felvetődnek ezek a kérdések, de gondolj bele, hogy milyen, amikor x órán belül sem kapsz választ. Fontos, hogy tudjuk, mikor, merre jár a másik, fontos, hogy érezzük, hiányzunk egymásnak, mert csak így fog tudni kiépülni közöttünk a másik legfontosabb elem, a bizalom. Garancia persze semmire sincs, de aki vállalta a távkapcsolatot, annak viselnie kell ezt.

Fotó: iStock.com/AndreyCherkasov

Fotó: iStock.com/AndreyCherkasov

Ha a távkapcsolat kezdetbe „igazi” kapcsolat volt, akkor most azt érzed, hogy számos dolog eltűnt. A mindennapi érintések, a hosszú beszélgetések, a közös vacsorák. Ha bármi gond van, nem tudok azonnal leülni és megbeszélni azt. Érdemes ezért, messziről kerülni a félreérthető szituációkat és a nagy beszélgetéseket sem telefonon vagy rosszabb esetben chaten lefolytatni, mert annak sosincs jó vége.

Fotó: iStock.com/LiudmylaSupynska

Fotó: iStock.com/LiudmylaSupynska

A folytonos várakozás idegölő. Bár tudjuk, hogy mit várunk, nem tudjuk, hogy miért és meddig. És, hogy hol lesz a vége? Sok olyan közös esemény kimarad, ahol amúgy együtt kéne lennetek. Születésnapok, esküvők, baráti meghívástok. De mindenben csak a lemondást látod. Ha így van, akkor ideje a továbblépésen is gondolkozni. Ami két irányba visz: vagy hozzá, bárhol is legyen, vagy el tőle. Gondold át, hogy tényleg csak a távolság miatt romlott meg a kapcsolatotok, vagy egyszerűen már látsz jobbat, könnyebbet. Ne éld meg úgy, hogy feladtad. Egyszerűen csak változtattál.