Szerelem

Ezért csökken a szexuális étvágyad

Ha már sokáig kell gondolkoznod azon, hogy mikor bújtatok utoljára össze az nem sok jót jelent. Ha továbbra is vonzónak tartod a párod, de mégsem jön meg a szexuális étvágyad, annak számos oka lehet, amin lehet változtatni.

Mondhatod, hogy fáj a fejed, egyszer, vagy kétszer. De ezt senki nem fogja elhinni. Plusz már a férfiak is tudják, hogy a fejfájás ellen kifejezetten jót tesz a szex. Szóval, ha csak a kifogásokat keresed, hogy kibújj a szeretkezések alól, akkor először is nézz meg az életed. Az egyik legnagyobb ellenség a stressz. A folyamatos rohanás, a rengeteg feszültség, ami egy-egy nap felgyülemlik benned a legrosszabb hatással lehet a szexuális együttlétetekre. Annyit aggódsz, hogy nem tudsz kikapcsolni, és azt gondolod, ez természetes dolog. Így estére már a jóhogy nincs kedved a szexhez sem.

fotó: VGstockstudio

fotó: VGstockstudio

Ha mégis összejön a szex, akkor is ott marad a teher nyoma, ha például nem jutsz el a csúcsra. Márpedig orgazmus nélkül nem lesz kedved a további szexhez sem, ez egy örök körforgás. Ugyanakkor az összebújás pont, hogy enyhíti benned a stresszt, felengedsz, másra gondolsz, és minden könnyebb lesz.

De a nulla szex és a sok stresszt az is befolyásolja, hogy nem mozogsz eleget. Egyrészt sokszor a nők azért nem kívánják az együttlétet, mert úgy érzik, nincsenek elég jó formában, és túlságosan szégyenlőssé válnak, inkább le sem vetkőznek. Ez pedig semminek nem tesz jót. Egy amerikai egyetem felmérései szerint azonban, azok a nők, akik naponta legalább 20 percet mozognak, sokkal nagyobb szexuális étvággyal rendelkeznek, ráadásul jobb formában is vannak.

szexfüggők3

 Ha ezek közül eddig egyik sem illet rád, és még mindig nem tudod az okát, hogy miért nem kívánod a szexet, akkor az is lehet, hogy a fogamzásgátló gyógyszered az oka. Akadnak ugyanis olyan fogamzásgátlók, amelyek mellékhatásai között a libidó csökkenése is szerepel, de sokan nem is gondolják, hogy ez áll a háttérben. A hormonok változása előidézhet ilyen jelenséget, próbáld ki, mi történik, ha abbahagyod a gyógyszer szedését, és más módon védekeztek.