Konyha

Vasárnapig tart a táplálkozás és hidratáció nemzetközi hete

Március második hetében elindult a táplálkozás és hidratáció nemzetközi hete, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a megfelelő táplálkozás és folyadékfogyasztás fontosságára.

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége tudományos bizottságának elnöke, Szűcs Zsuzsanna az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című közös műsorblokkjában megosztotta a nézőkkel, hallgatókkal, hogy március 12-én megkezdődött a táplálkozás és hidratáció nemzetközi hete. A hét kiemelt célja, hogy felhívja a figyelmet a megfelelő táplálkozás és folyadékfogyasztás fontosságára. Szűcs Zsuzsanna a továbbiakban arról is szólt, hogy a vasárnapig tartó nemzetközi kezdeményezést Magyarországon öt éve a dietetikusok országos szövetsége népszerűsíti, hasznos táplálkozási és a hidratációval kapcsolatos ismeretekkel. Emellett arról is beszélt a táplálkozási szakértő, hogy a szövetség felmérése szerint a magyar felnőttek körülbelül 40 százaléka a szükségesnél kevesebb folyadékot fogyaszt, miközben naponta nyolc pohár folyadékot, ebből legalább öt pohár vizet ajánlott inni. A dietetikus kitért arra is, hogy fontos a napi négy adagnyi, tehát körülbelül fél kilónyi zöldség és gyümölcs fogyasztása.

Fotó: iStock.com/LittleBee80

Fotó: iStock.com/LittleBee80