Siker

Túl kövér vagyok erre a világra?

Szerinted megéri néhány kiló mínusz miatt egy életen át fogyókúrázni? Hát nem. Döntöttem, nem fogom magam az örökké fogyókúrázó csajok miatt rosszul érezni. fontosabb dolgok is vannak, mint a külső.

Őszinte leszek, néha irigylem a karcsú csajokat, különösen akkor, amikor az idegösszeomlás szélén állok a próbafülkében, mert csak a combomat tudom beleszuszakolni a farmerbe. Ilyenkor én is azt gondolom: túl duci vagyok erre a világra – azok számára pedig mindenképpen, akik a szezon trendi cuccait tervezik.

 

shutterstock_336423845

De pár éve már nem hagyom, hogy legyűrjenek az ehhez hasonló gondolatok. Korábban soha nem hordtam ujjatlan felsőket, mert túl vastagnak találtam a karomat. Aztán jött a nyár, és egy forró napon ott álltam a kirakat előtt, és azt gondoltam: magabiztos, sikeres nő vagyok, van két gyerekem, a fene egye meg, veszem magamnak a bátorságot, és nem fogok csatakosra izzadni egy bő pólóban! Vásároltam két ujjatlan felsőt, még a boltban felvettem. Nem dőlt össze a világ.
Soha nem voltam elégedett magammal. Már 14 éves koromban tisztában voltam azzal, hogy nem leszek soha olyan nő, akitől a férfiaknak elakad a lélegzete. Mit meg nem adtam volna azért akkoriban, hogy én is szép, karcsú és körülrajongott legyek!

Fotó: Pixabay/ CCO Public Domain

Fotó: Pixabay/ CCO Public Domain

Nem sokkal ezután elhatároztam, hogy kiegyezem a külsőmmel, és úgy fogok együtt élni az elégedetlenségemmel, mintha bármilyen más hendikepem lenne: hozzászokom. Hiszen sokkal fontosabb dolgok is vannak, mint a külső megjelenés: értelem, együttérzés, szeretet, barátság, siker és élvezet.

Igen, az élvezet. Nekem ide tartozik az evés is. A következmény: soha nem fogom megtudni, milyen jól érezném magam egy bikiniben. De ezt kibírom, hiszen ritkán járok strandra, viszont naponta többször ülök le egy szépen terített asztalhoz. Borzasztó, ha valaki úgy él, hogy folyamatosan számolja a kalóriákat. Ha összehasonlítom magunkat, úgy érzem magam, mint egy zabagép. Aki nem tud uralkodni magán, aki mértéktelenül eszik, túl mohó, az rossz ember? Bűnös? Azt hisszük, a szépség olyan, mint a teljesítmény, amit boldogsággal honorálnak, az átlagos külső pedig vereség, amit boldogtalansággal büntetnek. Mondhatnák, hogy „köpünk erre az egész fiatalság-vékonyság-szépség kultuszra, nincs rá szükségünk!” De hát mit látunk magunk körül? A hírességek mit csinálnak? Rettegnek az öregedéstől, feltöltetik a ráncaikat, leéhezik magukról a bájt, és jutalomból megünnepeltetik magukat az újságok címlapján.
Nem tudom,.szerinted megéri?