Te + Én

Így beszélj az exeidről

Egy kapcsolatban a legtöbb félreértés és veszekedés az exekkel való viszony okozza. Erre nincs felmérés, ez csak tény. Pedig mindenkinek van „volt kapcsolata”, és erről jobb, ha tudtuk beszélni, felnőtt módjára.

Mindenkinek van múltja. Olyanok ezek mint a bőröndök, minél idősebb valaki, annál több mindent cipel, de néha le kell rakni, és ki is kell nyitni, hogy megmutassa a tartalmát. Az exek témát sokan szeretik kerülni, pedig nem érdemes. Ha titkolod, az még gyanús is lesz. Így, amikor a kapcsolatotok elért azon szakaszához, hogy téma legyen a volt barátok, és barátnők mondj el mindent, őszintén. Az exek mindig kényes témának számítanak, még akkor is, ha mindketten teljesen lezártátok a múltat, és jól váltatok el a régi szerelmeitektől. Éppen ezért fontos, hogy őszinték legyetek.

shutterstock_1057762106

Persze, nem mindegy, hogy mikor hozod fel a témák. Figyelj arra, hogy ne a család, vagy éppen a barátok előtt, akik még ismerhették is azt, aki előtted volt. Ne hozd se őket, se magadat kellemetlen helyzetbe a felesleges faggatózással.

Az sem túl szerencsés, ha nem vagytok olyan lelkiállapotban, hogy normálisan tudjatok beszélgetni erről a témáról. Soha ne vita után kerüljön elő, mer nem biztos, hogy elég higgadtak vagytok már ahhoz, amit hallani fogtok.

Azt se gondold, hogy az baj, ha nem szidja a volt barátját, vagy barátnőjét. Bár ritka – sajnos – de szépen, kulturáltan is szét lehet válni. Előfordulhat, hogy valami anyagi, vagy üzleti érdek még közös is marad. Ne fúrd, inkább értsd meg. Láss bele, ha kell segíts is, és így mindenki jól jár: ő segítséget kap, te pedig, ha úgy érzed „ellenőrizheted.”

Ha azt látod, hogy még feszeng a témától, akkor is hagyd békén. Számtalan oka lenne, de bízz benne, és abban, hogy el fogja mondani, amikor ő úgy érzi. Ha ügyes vagy, még akár segíthetsz is pár dolgot megérteni számára azzal, hogy más szemmel látod a helyzetet.