Egészség

A hosszú és egészséges élet eledele

Egy 102 éves Thai szakácsnő szerint a hosszú élet titka a mozgás, a jó minőségű pipadohány, és az az étel, amit ő is az anyjától, az meg a nagyanyjától tanult, akik mindketten megélték a százéves kor.

Currys csirkemell mazsolás rizzsel és áfonyás mártással.

shutterstock_1059833810

A receptet megvizsgálták táplálkozástudománnyal foglalkozó dietetikusok és úgy találták, hogy összetevői olyan tápanyagok és fűszerek, melyek antioxidáns, gyulladást gátló hatásúak, és segítenek a szervezetnek legyőzni a rákos sejteket
A recept:
A csirke mellehúsáról a bőrt lenyúzzuk, egy napig pácoljuk a fűszerekkel megízesített joghurtban. Másnap kis fokhagymán megfuttatott olívaolajon pirosra sütjük és félretesszük.
A pácot következőképpen készítjük: otthon erjesztett joghurtba pici sót, kurkumát, gyömbért és curryt teszünk. A currys csirke mellé, friss áfonyából mártást készítünk. A következőképpen: Kókusztejbe friss áfonyát dobálunk, megszórjuk szerecsendióval, kevés őrölt korianderrel és az egészet összeturmixoljuk.
A csirke mellé mazsolás rizst készítünk. A Római köményt olívolajon addig futtatunk, míg kipattogzik, ebbe forgatjuk a hosszúszemű rizst, s amikor megüvegesedik vízzel felöntjük. Két perc után az edényt letakarjuk, és megvárjuk míg a rizs magába szívja a vizet. Ezután mazsolával előre áztatott mandulával és goji bogyóval ízesítjük.
Az asszony szerint, azt, aki minden héten eszik ebből a chilis csirkéből, elkerülik a betegségek