Konyha

Vasárnapi ebéd: mexikói bableves

Mi magyarok szeretjük a bablevesünket, ám nem árt néha más nemzetekét is kipróbálni, például a mexikóit.

Jómagam a mexikói konyha nagy rajongója vagyok, a horchatatól a quesadillaig. A chuross nekem már túl édes, helyette inkább valami könnyű, gyümölcsös desszertet ajánlanék neked, de előtte próbáld ki ezt a levest.

Mexikói bableves

Hozzávalók (4 személyre):

5 dl zöldséges alaplé
5 dl házi passzírozott paradicsom leve
40 dkg fekete bab
40 dkg vörös bab

1 evőkanál kukoricaolaj
1 evőkanál chipote morita őrölt paprika
2 gerezd fokhagyma (felaprítva)
1 vöröshagyma (felaprítva)
friss koriander (felvágva)

mexikói.bableves1

Elkészítés:

Pirítsd meg a hagymákat a kukorica olajban, egy nagy lábasban, add hozzá a chipote paprikát és addig süsd, míg üveges nem lesz, majd öntsd hozzá a zöldséges-alaplevet, illetve  a paradicsomlevet. Én szeretem az egészet botmixer simára keverni és csak ezután adom hozzá a babokat és kezdem el főzni nagyjából negyed óráig. Ezután már csak tálalnod kell és a korianderrel megszórni.