Csillagok

Nincs még meg a keresztszülő Harry és Meghan gyerekének

Hogy a brit királyi család élete nem fenékig tejfel, azt eddig is sejtettük. Ami a leginkább nehezíti az életüket, hogy rengeteg szabálynak kell megfelelniük, és ez szól bele még abba is, hogy ki lesz Harry és Meghan gyerekének a keresztanyja, keresztapja.

Meghan hercegné már bármelyik pillanatban szülhet, de ahogy azt nem tudni, hogy milyen nemű a gyerek, úgy azt sem, hogy kik lesznek a keresztszülei. Talán nevetségesen hangzik, de a királyi családban rengeteg fura illemszabály van. Például a család tagjait tilos megérinteni egészen addig, míg ők kezet nem nyújtanak. Ám ebben az esetben is csak egy finom kézrázás jöhet szóba, semmi más nem. Vagy, ami az egyik legérdekesebb, hogy a családtagok nem játszhatnak Monopolyt, mert a protokoll szerint ez a játék esetleg kapzsiságra nevelné őket. Más társasjátékoktól azonban nincsenek eltiltva.

ee_meghan_01

De van egy másik fura szabály is, ami a keresztszülőket illeti. Mégpedig, hogy a testvéreket és a házastársaikat nem kérhetik fel erre a szerepre. Ez fordítva is igaz. Tehát Harry sem keresztapja Vilmos gyerekeinek. Így Vilmos és Katalin sem lehet Harryék gyerekének a keresztszülője.

A királyi család szakértője, Robert Jobson még György herceg keresztelője idején magyarázta az erre vonatkozó protokollt: „mivel közvetlen rokonok, ezért Harry amúgy is a kis trónörökös életének szerves része lesz”. Így most marad – ebben is – a találgatás. Mivel a britek nagy fogadás mániások, nincs kizárva, hogy már ez is szerepel a listán, sőt Meghan barátnői akár magasabb odds-al is szerepelhetnek. A hercegné nemrég amúgy is megtartotta a babaváró bulit New Yorkban, simán lehet, hogy valakit akkor fel is kért az igencsak megtisztelő szerepre.