Csillagok

Vége! Hosszú Katinka elvált Shanetől

Hivatalosan is elvált Shane Tusuptól a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka. Elosztották a vagyont is, mostmár ismét csak az úszásra kell figyelnie.

Pedig Rió után még arról beszéltek, hogy Tokióig biztosan folytatják, aztán jöhet a baba. De a tervek sokszor csak tervek maradnak. Egy éve még Shane könnyek között, nyilvánosan kért bocsánatot Katinkától az Év sportolója gálán, de ettől mélyebben volt a bajok eredete. Katinka nem bocsátott meg. A 24.hu internetes portálnak elmesélte, hogy mi ment tönkre elsőként a házasságukba.

Rio de Janeiro, 2016. július 29. Hosszú Katinka úszó (j) férje és edzője, Shane Tusup (b) társaságában a Rio de Janeiró-i Nemzetközi Repülőtéren 2016. július 28-án. A riói olimpiai játékokat augusztus 5. és 21. között rendezik. (MTI/AP/Patrick Semansky)

Rio de Janeiro, 2016. július 29.
Hosszú Katinka úszó (j) férje és edzője, Shane Tusup (b) társaságában a Rio de Janeiró-i Nemzetközi Repülőtéren 2016. július 28-án. A riói olimpiai játékokat augusztus 5. és 21. között rendezik. (MTI/AP/Patrick Semansky)

„Abba most nem mennék bele, miért lett vége. Ha mondanék egy fél mondatot, azt mindenki másképp értelmezné, kiforgatná. Amit általánosságban nagyon fontosnak tartok, az az, hogy akkor partner az ember, ha partnerként kezeli a másikat, és nem alá-fölé rendeltség van köztük.”

Hosszú Katinka elmondta, hogy egy idő után már nem tudott felnézni Shanerea, hiszen az állandó érzelmi kitörései nagyon rossz hatással voltak rá. Az úszónő még januárban jár az Egyesült Államokban, többek között azért is, hogy Tusuppal megállapodjon a válás részleteiről. Úgy tudni, közel kétmilliárd forintos vagyont osztottak szét a váláskor.

A győztes Hosszú Katinka a célban női 200 méteres vegyesúszás döntőjében a riói nyári olimpián a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 9-én. Fotó: MTI/ Illyés Tibor

A győztes Hosszú Katinka a célban női 200 méteres vegyesúszás döntőjében a riói nyári olimpián a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 9-én. Fotó: MTI/ Illyés Tibor

„Annyi mindent köszönhetek neki az esetleges negatívumok mellett. Szívem szerint az elmúlt évekből ezért arra emlékeznék, ami jó volt. Arra a sok-sok mindenre, amit tanultam tőle. Amit közösen elértünk. Az viszont biztos, hogy most jobban önmagamnak érzem magam” – nyilatkozott az úszó, aki mostantól megint csak az úszásra szeretne figyelni, hiszen tavaly júliustól már új stábbal és új edzővel, Petrov Árpáddal dolgozik.