Te + Én

5 szuper nőnapi ajándékötlet

Virág, csoki és kifújt. A legtöbb férfi nőnapi ajándékozása – ha egyáltalán van ajándék – nem igényel bonyolult folyamatot, de nincs is rá szükség. Egyedi és ötletes viszont bárki lehet.

Talán a Valentin napi megosztottsághoz tudnám hasonlítani a nőnapot. A nemzetközi nőnap a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja, amelyet 1917 óta (Magyarországon csak 1948 óta) minden év március 8-án ünnepelnek. A nemzetközi nőnapot az ENSZ is a világnapok közt tartja számon. Hogy ki miért szereti, vagy nem szereti teljesen változó. A férfiak joggal kérdezhetik, de nekik miért nincs hivatalos napjuk? A nők közül meg sokan azzal érvelnek, hogy rájuk nem kell külön odafigyelni. Azoknak, akik viszont tartják a hagyományt, és megemlékeznek a nőnapról adunk pár hasznos ajándék ötletet.

Fotó: iStock.com/Julia_Sudnitskaya

Fotó: iStock.com/Julia_Sudnitskaya

1. Színház és zene

Nem csak akkor jó, ha már rég voltatok közös kulturális programon. Egy koncert, vagy egy színházi élmény mindig közelebb hoz a másikhoz, mert közös élményről van szó. Biztos tudod, hogy mit kedvel a párod, lepd meg egy jeggyel. De a mozi is jó lehet, a lényeg, hogy meglepetés legyen, hogy mit néztek.

2. Lakberendezési tárgyak

Biztos megfigyelted már, hogy a párod imád nézelődni a lakberendezési áruházakban, üzletekben. Ha ezt nem is, akkor az feltűnhetett, hogy otthon egyre több a mécses, a virág, a díszpárna, vagy éppen új a takaró. Ha ez így van, akkor menj be a legközelebbi ilyen üzletbe, és válassz valami szép dolgot. Apróságok is vannak, melyek többe sem fognak kerülni, mint egy csokor virág, vagy egy márkás csokoládé.

Fotó: iStock.com/vicnt

Fotó: iStock.com/vicnt

3. Szépségszalon, szolárium bérlet

Na, ezzel nem lőhetsz mellé. Egyrészt szépséget másrészt kényelmet fogsz ajándékozni. És melyik nő ne örülne annak, ha szebbé varázsolják? Ha tudod, hogy hova szokott járni, érdemes ott egyezkedni, biztos, hogy örömmel segítenek a szalonban. De erre akár a kuponos oldalak is jó megoldást nyújtanak.

4. Páros masszázs

Ez pedig már az a kategória, amelyikkel mind a ketten jól jártok. Egy kis romantikát vegyítesz a nőnapba, de közben jelzed, hogy tudod, milyen fárasztó is nőnek lenni. A napi munka, a főzés, takarítás, gyereknevelés. Hogyne kellene ilyenkor egy kis kényeztetés.

Fotó: iStock.com/puhhha

Fotó: iStock.com/puhhha

5. Éttermi foglalás

Mind a ketten jól jártok 2.0. Egy finom vacsora, akár március 8-án, akár a közeli napokban odafigyelést és törődést jelez. Ráadásul végre nem neki kell a konyhában állnia, és még a kaja szagokat is megússzátok a lakásba.