Siker

Egy japán faluban választ kaptak a tudósok arra, hogy mi az örök fiatalság titka

Hallottad már, hogy van egy hely valahol a világon, ahol a lakosság több mint tíz százaléka elmúlt 85 éves?

Az emberek bőre mindenféle krém nélkül is ruganyos, izületeik jól működnek, nincs merevség az ujjaikban, nincsenek térdfájdalmaik, nem romlik a szemük, nem ismerik a szürke hályogot, se a csontritkulást.
japán nő

Kérdezheted, hogy hol van ez a hely, ahol az öregek sokkal fiatalabbak, mint a biológiai koruk? És mi lehet ennek a helynek titka?
Nos, az említett hely Yuzuri Hara, egy csöpp kis falu Japánban. Az orvosok évtizedek óta tanulmányozzák ebben a faluban hogy mi lehet a titka egészséges és hosszú életüknek, fiatalos megjelenésüknek.
Kiderült, hogy a Yuzuri Hara közösségében élők titka étkezési szokásaikban keresendő. A japán közösség lakói sok keményítőgyökeret fogyasztanak. A keményítő gyökérzöldségekben megtalálható legfontosabb összetevő pedig a hialuronsav, egy olyan gélszerű anyag, amely védi ízületeinket, porcunkat és bőrszöveteinket. Nem csoda, hogy a hialuronsavat a a fiatalság titkának nevezik. Sajnos, ahogy öregszünk, testünkben a természetesen előállított hialuronsav csökken, ezért izületeink és izmaink kenőanyaga fogy. Merevebbé válunk, és eltűnik fiatalos megjelenésünk.

Egy japán orvos, aki tanulmányozta a Yuzuri Hara lakosainak étrendjét, interjúkat is készített. A 80 éves Komori, elmondta neki, hogy nagyon kevés húst és nagyon sok keményítőgyökeret fogyaszt. Határozottan úgy érzem, – hogy hogy ha nem Yuzuri Hara-ban születek nem éltem volna ilyen hosszú és egészséges életet. Valószínűleg egy öregedéssel együtt járó betegségben haltam volna meg. Komori elmondta azt is, hogy mivel a nyugati stílusú, feldolgozott étel néhány évvel ezelőtt beszivárgott a faluba, a szívbetegség megduplázódott. A fiatalok szívesen fogyasztják ezeket a termékeket, és ezért előáll az a furcsa helyzet, hogy hamarabb meghalnak, mint a szüleik. „Bár a gyermekeim amig itt éltek, a mi étrendünket fogyasztották ,” mondja egy 91 éves férfi, „de amikor elköltöztek, úgy döntöttek, hogy egészen máshogyan étkeznek. Ezért hat gyermekemből már csak kettő él.