Konyha

Ünnepnapi palacsinta

A palacsinta világnapján, húshagyó kedden, mi mást ajánlhatnánk, mint egy finom palacsintát.

A palacsintánkban nem a töltelék a csokoládé, hanem a tésztája lesz csokis!

Hozzávalók (8-10 darabhoz):

5 dl rizstej
30 g tiszta (cukormentes, nyers) kakaópor
1.25 dkg búzaliszt
4 darab tojás
0.3 dkg nyírfacukor
étolaj

csokispalacsinta2

Elkészítés:

Ugyanúgy készül, mint a hagyományos palacsinta, elsőként elkészítjük a tészta alapot, a kakaóból, a búzalisztből, rizstejből, a tojásainkból és cukorból és a sóból. Tegyél egy kevés olajat a palacsinta sütőbe, és kezd el kisütni a palacsintákat, vigyázz mert a kakaó tartalma miatt könnyebben megéghetnek a palacsinták. Amikor először készítettem ilyet, a 3-4. palacsintánál sikerült elérnem, hogy ne égjen meg, szóval nem árt a gyakorlás. Ha készen vannak a palacsintáid töltsd meg őket, én egy kevés fahéjat szoktam beletenni vagy friss gyümölcsöt, hiszen a kakaó már egy alapízt ad neki.