Ridikül

Párcseréből házasságok, majd gyerekek

A közhely igaz, tényleg az élet a legjobb forgatókönyv író.

Gyakorta hallunk olyanról, hogy egyes párok már nem tudnak mit kitalálni, hogy fenntartsák egymás iránt a szexuális izgalmukat, érdeklődésüket és párt cserélnek egy ismerős, közeli kapcsolatban lévő párral, házaspárral. Én bevallom sokáig azt hittem, hogy ez amolyan városi legenda, ám amikor egy ismerősöm mesélte, hogy a szomszéd pasi és a felesége ezzel állt náluk elő kissé megrökönyödtem. Lehet, hogy az én hibám és régimódi vagyok, ám nálam ez a cserélősdi nem férne bele. Az én példám a szüleim házassága, akik már negyven éve együtt vannak és soha még fel sem merült ilyen náluk. Személyes véleményem az, hogy ahol ez újít meg a házasságot ott mélyen komoly problémák rejtőznek, amire ez biztos nem jelent megoldást.

párcsere2

Mindezek ellenére vannak pozitív példák is, nem is olyan régen tudtam meg, hogy egy ismerősöm szülei elég kalandos úton találtak egymásra, egy kis faluban jó néhány évtizeddel ezelőtt. Konkrétan volt két pár, akik megismerték egymást egy rendezvényen és úgy alakította a sors, hogy az egyik hölgy a másik úré, a másik hölgy pedig az egyik úré lett. Állítólag egyszerre jöttek felszínre az érzelmek és első látásra szerelem volt mind a négyüknél, így konfliktusok nélkül lezajlott a párcsere, ami annyira sikeresnek bizonyult, hogy máig tartó házasság lett belőle.

Ismét közhelyes leszek és azt mondom a szerelem nem ismer akadályokat, amire ékes bizonyíték ez a történet, persze úgy gondolom ez egy klasszikus kivétel, amely erősíti a szabályt.