Konyha

Könnyű esti kísértés: csirkés húspogácsa magyarosan

A húspogácsa sem egy bonyolultan elkészíthető étel, és megfelelő alapanyagokkal még az egészségünk, illetve a vonalaink sem lesznek fenyegetve.

Nem tudom te, hogy vagy vele, de én imádom a jól elkészített húspogácsát, bár sokáig nem ettem meg, mert egyszer nagyon rosszul sült el egy találkozásom vele. Aztán persze kiderült, hogy egy nagy áruház saját márkás fagyasztott terméke került elém. Azonban, ha te magad készíted el ezt az egyszerű ételt, ráadásul odafigyelsz a hozzávalók gondos kiválasztására, később már nem tudod majd levenni a családi receptkönyvből a húspogácsákat.

Hozzávalók (egy családi ebédhez, vacsorához):

1 kg darál csirkehús (én a piacon veszem meg egy megbízható hentesnél)
2 darab tojás
3 újhagyma felaprítva
3 gerezd fokhagyma felaprítva
3 teáskanál őrölt gyömbér
3 dkg mandulaliszt
fűszerpaprika vagy chili (érdemes utána nézni, már nagyon jó minőségű hazai termesztésűeket találhatsz)
növényi olaj

bors

csirke.húspogácsa2

Elkészítés:

A darált húst, a tojást, a zöldségeinket és a fűszereinket dolgozd össze robotgéppel, majd formálj belőle neked megfelelő méretű, alakú formákat, nálam 15-18 darab szokott kijönni. Ha megvagy tedd a pogácsákat egy nagy tálra és lefedve hűtsd azokat nagyjából egy órán át a hűtőben. Ezután jöhet a grillserpenyő (persze a kerti grillező lenne ideális, ám nyilván ilyen nincs mindenkinek otthon), amit melegítsünk elő, majd tegyél egy kevés olajat bele és elkezdheted a legyártott formáidat kisütni. 4-6 percenként forgasd meg őket, vigyázz, hogy ne égjen oda, de mégis süljön át rendesen minden egyes darab. Az elkészült húspogácsához én köretnek kölest, vagy barna rizst szoktam készíteni, de ez rád van bízva. Figyelj, hogy a fűszereket a család csípős tűrő képességeinek megfelelően adagold!